Compania nationala de radio va fi privatizata pana la sfarsitul anului 2006, in vreme ce compania de posta trebuie sa treaca mai intai prin procesul de restructurare, privatizarea fiind programata pentru 2008, a declarat Zsolt Nagy, ministrul Comunic
Compania nationala de radio va fi privatizata pana la sfarsitul anului 2006, in vreme ce compania de posta trebuie sa treaca mai intai prin procesul de restructurare, privatizarea fiind programata pentru 2008, a declarat Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
Potrivit declaratiei ministrului, statul roman este interesat in atragerea unui investitor strategic, care sa preia compania de posta.
Guvernul intentioneza si listarea pachetului minoritar pe care il detine in cadrul companiei nationale de telefonie RomTelecom, din care statul roman detine 46 de procente, pachetul majoritar apartinand companiei grecesti OTE. Consultantii in vanzari vor fi angajati in urma unei licitatii publice, a mai declarat ministrul.
In plus, 25 la suta din compania Posta Romana, si 20 de procente din actiunile detinute de stat la RomTelecom, vor fi transferate intr-un fond special destinat compensarii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate in perioada regimului comunist.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.