Potrivit noilor modificari aduse regimului pasapoartelor in Romania, pasapoartele in regim de urgenta vor fi eliberate in trei zile de la data depunerii cererii de eliberare, iar cetatenii romani aflati in situatii deosebite beneficiaza de scutirea p
Potrivit noilor modificari aduse regimului pasapoartelor in Romania, pasapoartele in regim de urgenta vor fi eliberate in trei zile de la data depunerii cererii de eliberare, iar cetatenii romani aflati in situatii deosebite beneficiaza de scutirea platii taxei consulare.
De asemenea, pentru a fi evitate intarzierile in emiterea pasapoartelor pentru romanii domiciliati in strainatate, pasapoartele lor pot fi eliberate si emise la sediul Directiei Generale de Pasapoarte si la serviciile publice comunitare pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple si prin mandatar, cu procura speciala autentificata in strainatate de misiunea diplomatica sau oficiul consular. Ordonanta mai prevede ca eliberarea pasapoartelor simple in regim de urgenta se face in termen de trei zile de la data depunerii cererii de eliberare.
Cetatenii romani aflati in situatii deosebite - cazurile de imbolnavire grava sau decesul unei rude apropiate, efectuarea de tratamente medicale de urgenta, citarea in cadrul unui proces in strainatate - beneficiaza de o scutire de la plata taxei consulare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.