Un marinar egiptean a fost transportat in stare de inconstienta la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce a fost abandonat de patron pe iaht, impreuna cu un alt marinar si o bucatareasa, dar fara bani si alimente, in afara celor de mult expi
Un marinar egiptean a fost transportat in stare de inconstienta la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce a fost abandonat de patron pe iaht, impreuna cu un alt marinar si o bucatareasa, dar fara bani si alimente, in afara celor de mult expirate.
Potrivit liderului SLN, Adrian Mihalcioiu, totodata si reprezentant al Federatiei Internationale a Transportatorilor (ITF), marinarul Ryad Kamel Mohamed El Sawy (45 de ani), impreuna cu o bucatareasa filipineza si un alt marinar turc sunt singurii membri ai echipajului iahtului "Lady Ola", sub pavilion englezesc, care a acostat in urma cu cateva zile in Portul turistic Tomis.
Cei trei sustin ca proprietarul navei, un cetatean saudit, nu i-a platit de sapte luni si, o data acostati la Constanta, pasagerul, un saudit prieten cu armatorul, i-ar fi abandonat la bord si ar fi plecat in Capitala. Echipajul a ramas fara provizii, in afara alimentelor cu termene de valabilitate expirate aflate la bord, si neavand bani nu si-a putut cumpara de mancare.
Liderul ITF a declarat, citat de Mediafax, ca joi, disperat, marinarul egiptean a tras in aer cu pistolul de semnalizare din dotarea navei, in semn de protest fata de faptul ca nu-i este achitat salariul.
Sambata la pranz, Adrian Mihalcioiu a fost anuntat ca starea marinarului egiptean s-a agravat si este aproape inconstient dupa ce ar fi incercat sa manance alimentele expirate, fiind posibil sa fi facut toxiinfectie alimentara.
Alertati, reprezentanti ai Politiei de Frontiera, Capitaniei Portului Constanta si inspectori sanitari au perchezitionat vasul, descoperind ca peretii acestuia sunt "captusiti" cu bautura, vinuri si whisky.
Marinarul egiptean a fost transportat la spital de catre Adrian Mihalcioiu pentru a primi ingrijiri medicale, in timp ce autoritatile portuare continuau cercetarile la bordul navei.
Proprietarul iahtului era asteptat sa soseasca la Constanta sambata seara, cel tarziu ieri, Adrian Mihalcioiu declarand ca va lua legatura cu Ambasada britanica, dar si cu cea egipteana, pentru a raporta situatia echipajului de la bord si a reglementa plata acestuia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.