O buna perioada, cateva companii internationale din Bucuresti s-au confruntat cu o mare problema. Angajatii acestora erau jefuiti sistematic chiar la serviciu, in interiorul sediilor luxoase, foarte bine pazite si dotate cu sisteme performante de sec
O buna perioada, cateva companii internationale din Bucuresti s-au confruntat cu o mare problema. Angajatii acestora erau jefuiti sistematic chiar la serviciu, in interiorul sediilor luxoase, foarte bine pazite si dotate cu sisteme performante de securitate. Hotul care i-a bagat in sperieti pe salariati a fost prins de politistii Sectiei 20 dupa ce a dat o lovitura de aproape un miliard de lei. Cel care a reusit sa bage spaima in angajatii acestor companii avea un plan cat se poate de simplu, dar si o doza imensa de tupeu. "Dan Nebunu", asa cum nu intamplator e poreclit hotul care a fost returnat din Suedia, se posta inca de la primele ore ale diminetii in fata sediilor vizate, fie ele de banca sau ale unor companii internationale de telefonie, si intra in cladire, cum numai el stia, o data cu mai multi angajati. Imediat ce trecea de filtre fara sa foloseasca vreo legitimatie, "Dan Nebunu" - imbracat decent, adecvat locului - intra in pielea personajului al carui rol l-a jucat pana mai ieri magistral. Cat se poate de natural, cu cafeaua intr-o mana si tigara in cealalta, individul isi aborda cu amabilitate "colegii" pe care ii provoca la discutii usoare, de imprietenire, precum un angajat care vrea sa isi faca loc intr-un colectiv nou. Dupa cateva ture prin institutie misiunea era indeplinita.
"Dan Nebunu" culegea de pe birouri, fara teama de aparatura de supraveghere si fara sa ii pese de cei cu care tocmai se intretinuse la o barfa, tot ce era de valoare, in special telefoane mobile. Cand pagubasii observau ca au fost pradati, era deja prea tarziu. Noul lor "coleg", "Dan Nebunu", era departe, iar marfa era deja pe filiera, la vanzare. Una dintre marile sale lovituri, data in sediul unei companii de telefonie, a fost furtul unor telefoane a caror valoare se ridica la aproape un miliard de lei.
Dupa un filaj facut ca la carte, politistii Sectiei 20 au pus mana pe "Dan Nebunu", dar nu au mai recuperat mare lucru din mobilele furate pentru simplul motiv ca individul le vanduse. Ingeniosul hot e cercetat acum in libertate, fapt care trebuie sa le mentina atentia treaza celor care pazesc sediile corporatiilor din Capitala.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.