Leul a incheiat in mod pozitiv saptamana trecuta, cu o crestere de 0,6% fata de euro si 2,2% fata de dolar.
Leul are toate motivele sa creasca avand in vedere intrarile mari de cash de la casele de schimb, care limiteaza efectele majorarii def
Leul a incheiat in mod pozitiv saptamana trecuta, cu o crestere de 0,6% fata de euro si 2,2% fata de dolar.
Leul are toate motivele sa creasca avand in vedere intrarile mari de cash de la casele de schimb, care limiteaza efectele majorarii deficitului comercial. Pe de alta parte deprecierea euro a devenit o necesitate dupa ce tinta oficiala de inflatie a urcat la 7,5%, unii analisti vazand-o chiar peste 8 - 8,5%.
"Daca nu ar exista interventiile BNR euro ar trebui sa coboare, atat din punct de vedere fundamental cat si tehnic, la 3,4 lei", comenta evolutia cursului un dealer bancar.
Evolutia monedei nationale a fost influentata de mai multe elemente. In primul rand se pare ca BNR este de acord cu schimbarea pragului suport al euro de 3,6 la 3,55 lei. Ea nu doreste insa o apreciere prea rapida a leului, asa ca este continuata monitorizarea pietei, fiind folosite interventii punctuale, cu un volum redus al achizitiilor de valuta, asa cum s-a intamplat si joia trecuta.
Euro s-a apropiat si mai mult de minimul de 3,515 lei, atins la jumatatea lui februarie, cand cotatiile din piata valutara coborasera chiar sub 3,5 lei, cursul scazand saptamana trecuta de la 3,5877 la 3,5664 lei. Saptamana trecuta cotatiile minime au fost inregistrate miercuri, cand ele euro a coborat pana la 3,5560 - 3,6 lei.
In privinta dolarului, scaderea sa a fost cauzata de evolutia paritatii euro/dolar pe pietele internationale. Insa, cumpararile de moneda verde de la sfarsitul saptamanii trecute, ar putea avea drept efect revenirea cursului in jurul valorii de 3 lei.
Dolarul a coborat de la 3,0117 la 2,9329, miercuri, vineri urcand la 2,9470 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.