Interesul investitorilor pentru contractele avand ca suport valutele s-a mentinut si pe parcursul saptamanii trecute. Acestea au asigurat o volatilitate mare, preturile inregistrand fluctuatii de peste 1%, care au permis realizarea de speculatii.
Interesul investitorilor pentru contractele avand ca suport valutele s-a mentinut si pe parcursul saptamanii trecute. Acestea au asigurat o volatilitate mare, preturile inregistrand fluctuatii de peste 1%, care au permis realizarea de speculatii.
Lichiditatea derivatelor pe actiuni a atins din nou cote inalte in piata la termen de la Sibiu. Desi pentru piata de capital lunile de vara sunt considerate ca inactive, in piata futures, beneficiind si de volatilitatea ridicata a cotatiilor, intr-o singura saptamana a fost realizat un volum de contracte de doua ori mai mare decat in iulie 2004.
La nivelul saptamanii au fost tranzactionate aproape 5.500 contracte futures si optiuni, numarul pozitiilor deschise urcand la circa 12.500.
In opinia brokerilor dolarul este pregatit sa revina la pragul de 3 lei, insa cursul ar putea fi influentat de ceea ce se intampla cu euro. Dolarul, care urcase in prima saptamana din iulie la 3,0150, a coborat marti la 2,9980, a doua zi atingand un minim de 2,9690 lei. Si in urmatoarele doua zile fluctuatiile de pret s-au mentinut, moneda americana fiind cotata in culoarul 2,97 - 2,9885 lei. Raportul leu/euro cu scadenta septembrie a inceput saptamana la preturi de 3,61 - 3,6050 lei si a incheiat-o la 3,5850 lei, valoare care reprezinta minimul inregistrat de euro, in timp ce maximul de 3,65 lei a fost inregistrat in iunie. Paritatea euro/dolar a inceput saptamana la 1,1970 - 1,20, miercuri si joi inregistrandu-se cele mai mari fluctuatii, culoarul de tranzactionare fiind cuprins intre 1,1921 - 1,2160 dolari. Vineri piata s-a deschis la 1,2115 pentru ca ultimele tranzactii sa fie realizate la 1,2020 dolari. Brokerii sibieni estimeaza ca dolarul este pregatit sa depaseasca pragul de 1,1980, urmatoarea piatra de incercare aflandu-se la 1,1890 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin