Consiliul Concurentei a amendat cu 10,6 milioane de lei (106 miliarde de lei vechi) societatea Colgate Palmolive. Compania LA-RO Impex 2001 a fost amendata cu 1,9 milioane lei, Prestige Trading cu 1,5 milioane de lei, Pronto Universal cu 1,1 milioane
Consiliul Concurentei a amendat cu 10,6 milioane de lei (106 miliarde de lei vechi) societatea Colgate Palmolive. Compania LA-RO Impex 2001 a fost amendata cu 1,9 milioane lei, Prestige Trading cu 1,5 milioane de lei, Pronto Universal cu 1,1 milioane de lei, cea mai mica sanctiune, de 17.000 lei, fiind stabilita in cazul societatii GEF Facilities. "S-a retinut incalcarea de catre cele cinci societati comerciale a art. 5 alin (1) lit. a) din Legea Concurentei nr. 21/1996, prin fixarea indirecta a pretului minim de vanzare, in baza unor intelegeri pe verticala intre furnizorul SC Colgate Palmolive (Romania) SRL si celelalte societati, distribuitori semnatari ai conventiilor incheiate in aprilie 1999, si pe orizontala intre distribuitorii semnatari", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.
Plenul a dispus, de asemenea, incetarea procedurii prin care Colgate Palmolive (Romania) intocmeste si transmite liste de preturi la care vinde distribuitorul. "Uneori, aceste liste de preturi nu sunt altceva decat forma ascunsa a intelegerilor privind fixarea preturilor", a afirmat presedintele Consiliului Concurentei, Mihai Berinde.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.