Beneficiarii creditelor ipotecare vor putea sa-si aleaga fara restrictii societatea de asigurari cu care incheie polita pentru riscurile aferente imobilului, iar creditorului i se va interzice conditionarea aprobarii imprumutului de vanzarea altor pr
Beneficiarii creditelor ipotecare vor putea sa-si aleaga fara restrictii societatea de asigurari cu care incheie polita pentru riscurile aferente imobilului, iar creditorului i se va interzice conditionarea aprobarii imprumutului de vanzarea altor produse, transmite Mediafax. Potrivit unui proiect aprobat de Guvern pentru modificarea si completarea Legii190/1999 privind creditul ipotecar, imprumutatul are obligatia sa incheie un contract de asigurare acoperind toate riscurile aferente constructiei, dar "imprumutatorul nu va avea dreptul sa impuna un anumit asigurator".
De asemenea, actul normativ stabileste ca este interzisa acordarea de credite ipotecare pentru investitii imobiliare conditionata de acceptarea de catre client de alte servicii care nu au legatura cu operatiunea de creditare respectiva sau de vanzarea-cumpararea de valori mobiliare emise de institutia autorizata.
Tot pentru protectia asiguratului, legea va stabili criterii clare de determinare in cazul imprumuturilor cu dobanda variabila. Astfel, rata dobanzii va fi legata de fluctuatiile unui indice de referinta mentionat in contract. Prin contract poate fi stabilita si o diferenta minimala de variatie a indicatorului de referinta sub care dobanda nu va fi modificata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.