Spectacol grandios, culoare, 30 de mii de spectatori in tribune (foto). Milioane de telespectatori in fata micilor ecrane. Seara Campionilor a fost un succes total. Cu o zi inaintea evenimentului gazduit de Timisoara, tricourile campionilor de pe t
Spectacol grandios, culoare, 30 de mii de spectatori in tribune (foto). Milioane de telespectatori in fata micilor ecrane. Seara Campionilor a fost un succes total. Cu o zi inaintea evenimentului gazduit de Timisoara, tricourile campionilor de pe teren - romani si brazilieni deopotriva - au fost scoase la licitatie. 282.000 de euro (peste 10 miliarde de lei vechi) s-au obtinut din vanzarea lor, bani directionati de firma lui Gica Popescu spre sinistratii din Banat si din Moldova. Pe langa acesti bani, reteta partidei de caritate a mai adunat inca 170.000 de euro (peste 6 miliarde de lei vechi) din vanzarea biletelor si 50.000 de euro (1,8 miliarde de lei vechi) din drepturile de televizare. in total, 500.000 de euro (aproape 17 miliarde de lei vechi).
Cheltuielile suportate de organizatori au fost insa mult mai mari. Numai jucatorii oaspeti au incasat cate 60.000 de euro fiecare pentru participarea la "Seara Campionilor". Adunand costurile de cazare si masa ale celor doua echipe, precum si cele ale organizarii partidei (transportul jucatorilor, focurile de artificii de dupa meci etc.), suma sare binisor de un milion de euro. Acesti bani au fost suportati de sponsorii evenimentului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.