Majoritatea tinerilor vor sa stie care sunt consecintele practicarii sexului neprotejat.
Fundatia Concept a lansat portalul www.prezervativ.ro. Acesta se adreseaza in special tinerilor interesati sa obtina informatii despre HIV/SIDA, metodele
Majoritatea tinerilor vor sa stie care sunt consecintele practicarii sexului neprotejat.
Fundatia Concept a lansat portalul www.prezervativ.ro. Acesta se adreseaza in special tinerilor interesati sa obtina informatii despre HIV/SIDA, metodele de protejare, locatiile unde poate fi facut testul HIV. Totodata, vizitatorii pot afla date despre virusurile hepatice B si C, care, nedescoperite la timp, pot avea efecte extrem de grave asupra starii generale de sanatate.
"Am ales sa comunicam cu tinerii pe Internet deoarece ne dorim sa-i provocam la un dialog virtual, sa le furnizam cat mai multe informatii, sa le raspundem la intrebari si sa le protejam, in acelasi timp, intimitatea.
Interesul aratat de tineri pentru acest subiect, dovedit prin numarul mare de intrebari primite, ne determina sa credem ca portalul www.prezervativ.ro este un instrument eficient de comunicare cu ei", a declarat Radu Mateescu, presedintele executiv al Fundatiei Concept.
In mai putin de 30 de zile, au fost inregistrati peste 14.000 de vizitatori care au transmis mai mult de 300 de intrebari. Peste 80 la suta dintre acestia au vrut sa stie care sunt consecintele practicarii sexului neprotejat, iar aproximativ 20 la suta au fost interesati de metodele de utilizare corecta a prezervativului.
Lansarea portalului face parte din campania nationala in domeniul sanatatii.
''Esti dotat?". Aceasta campanie, lansata in luna noiembrie 2004 de Ministerul Sanatatii si finantata prin programul Fondului Global de Combatere a HIV/SIDA, TBC si Malariei, se va incheia in luna decembrie 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.