Senatul Federatiei Internationale de Automobilism a recomandat consiliului mondial ca procedura disciplinara initiata impotriva celor sapte echipe de Formula 1 care au refuzat sa ia startul in Marele Premiu al SUA sa fie abandonata. Reunit, joi dupa-
Senatul Federatiei Internationale de Automobilism a recomandat consiliului mondial ca procedura disciplinara initiata impotriva celor sapte echipe de Formula 1 care au refuzat sa ia startul in Marele Premiu al SUA sa fie abandonata. Reunit, joi dupa-amiaza, la Monaco, senatul FIA, care nu are decat un rol consultativ, a luat act de "noile probe" ale contestatarilor de la Indianapolis si a cerut Consiliului Mondial al FIA sa anuleze verdictul din 29 iunie, prin care echipele Toyota, Renault, McLaren-Mercedes, Williams-BMW, BAR-Honda, Sauber-Petronas si Red Bull-Cosworth erau declarate vinovate pentru ca au refuzat sa ia startul in cursa. Astfel, Senatul FIA a considerat ca, "echipele erau obligate prin contract sa urmeze instructiunile producatorului lor de pneuri, Michelin, care le-a interzis sa concureze, pe 19 iunie, la Indianapolis, din motive de securitate". Totodata, in comunicatul de ieri se mai arata ca, "echipele ar fi riscat probleme juridice daca nu ar fi respectat cererea producatorului Michelin. Tinand cont de aceste concluzii, consideram ca procedurile disciplinare initiate impotriva echipelor nu mai sunt necesare si nici nu sunt in interesul sportului." Reamintim ca FIA a amanat judecarea cazului de la Indianapolis pana pe data de 14 septembrie, pentru a permite producatorului francez de pneuri sa returneze, asa cum a promis, banii platiti de spectatori pentru a asista la Marele Premiu al SUA. (T. RIST)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.