Rapid a inceput asa cum trebuie campania europeana prematura din acest an, castigand cu 5-0 in Andorra, in fata amatorilor de la Sant Julia, in primul tur preliminar al Cupei UEFA. Daniel Niculae si-a trecut in cont un hatt-trick, punctand in minutel
Rapid a inceput asa cum trebuie campania europeana prematura din acest an, castigand cu 5-0 in Andorra, in fata amatorilor de la Sant Julia, in primul tur preliminar al Cupei UEFA. Daniel Niculae si-a trecut in cont un hatt-trick, punctand in minutele 10, 34 si 64, insa prestatia sa nu l-a satisfacut pe antrenorul Razvan Lucescu (foto): "Inainte sa marcheze primul gol, a ratat patru mari ocazii, trebuia sa inscrie de cinci ori ca sa fiu multumit". Celelalte reusite le-au apartinut lui Felix (60, autogol) si Vasilache (76). Omul meciului a fost Vasilache, care a coordonat inteligent mijlocul Rapidului, e adevarat, in conditiile in care giulestenii au intalnit un adversar extrem de modest, care a trecut rareori de centrul terenului. Jucatorii lui Sant Julia nu puteau emite pretentii de la acest joc, dupa ce majoritatea lor au fost de dimineata la serviciu, iar seara au ajuns la stadion pentru partida. Mijlocasul venit de la Bistrita si-a incununat evolutia buna cu un gol spectaculos, din "foarfeca". Razvan Lucescu a folosit echipa Dolha - M. Constantin, Maftei, Fl. Moldovan (65 I. Rada) - Badoi, Ilyes, Maldarasanu, I. Stancu (76 Ene) - Buga (46 Burdujan), Vasilache - D. Niculae. La partida au asistat si circa 30 de suporteri rapidisti, care au batut 2.600 de kilometri cu masina pentru a-si urmari favoritii, dar galeria romaneasca a fost mult mai mare datorita romanilor din Spania, care au venit si ei la Andorra la Vella sa vada Rapidul. Giulestenii au obtinut, asadar o victorie facila, care face, practic, din returul programat peste doua saptamani la Bucuresti, o formalitate. Razvan Lucescu continua pregatirea echipei sale in Elvetia, la Anzere, acolo unde rapidistii au plecat dupa meci in cantonament, ei urmand sa revina in tara doar in preziua jocului retur cu Sant Julia.
"Victorie previzibila"
Ziarele aparute ieri in Andorra au apreciat drept logica izbanda echipei din Giulesti. "Vasilache a fost motorul romanilor, aratand calitati excelente", a scris cotidianul "Diari d'Andorra", iar titlul cronicii de meci a fost "Rapid Bucuresti face scor cu Sant Julia si isi asigura calificarea". "Un stadion Communal aproape plin nu a fost suficient pentru ca UE Sant Julia sa evite o infrangere previzibila. Romanii au inceput decisi, pe atac, in fata unui sistem ultradefensiv 4-1-4-1 al antrenorului Patri Gonzalez. Inca de la inceput s-a vazut diferenta dintre cele doua echipe, Niculae ratand, fiind la cativa centimetri sa reia in plasa o centrare a lui Badoi. Atacantii romani si-au creat ocazii in continuare, insistenta lor fiind rasplatita in minutul 9", a scris sursa citata. Ziarul din Andorra a notat ca, dupa deschiderea scorului, Rapid a jucat mult mai linistit. "Sant Julia a incercat sa profite pe contraatac, dar Alejandro si apoi Xinos au ratat aceasta sansa. In loc de 1-1 s-a facut 0-2. Rapid a atacat constant si a reusit inca trei goluri", a scris sursa citata. "El Periodic d'Andorra" a titrat "Rapid da sentinta echipei Sant Julia". "Antrenorul Patri Gonzalez spera ca Rapid sa nu prinda o zi buna, dar a fost cu totul altfel, primul gol picand in minutul 9. Rapid a dictat ritmul partidei tot timpul, a avut ocazii clare, iar rezultatul final a fost 0-5 si trimite deja echipa romana in turul urmator. In repriza a doua Rapid a jucat cu calm, scapata practic de grijile calificarii", a precizat cotidianul din Andorra. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.