O profesoara a ajuns dupa gratii, dupa ce ieri dimineata a fost arestata pentru crima. Ramona Croitoru, in varsta de 36 de ani, profesoara de limba romana la Colegiul National Mihail Sadoveanu din Iasi, este acuzata ca a ucis un invatator in varsta d
O profesoara a ajuns dupa gratii, dupa ce ieri dimineata a fost arestata pentru crima. Ramona Croitoru, in varsta de 36 de ani, profesoara de limba romana la Colegiul National Mihail Sadoveanu din Iasi, este acuzata ca a ucis un invatator in varsta de 69 de ani din localitatea nemteana Grumazesti. Procurorul criminalist Dorin Cautis, de la Parchetul Tribunalului Neamt, a precizat ca Ramona Croitoru mersese in vizita la parintii sai din localitatea Grumazesti. In noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 0.30, profesoara l-a vizitat si pe Ioan Gaina, un vecin al parintilor ei, fost invatator in comuna. Croitoru a declarat ca in timp ce statea de vorba cu acesta, si-a adus aminte ca invatatorul o insultase in urma cu mai mult timp. In acel moment, fara sa stea prea mult pe ganduri, profesoara a pus mana pe un cutit de bucatarie injunghiindu-l pe Gaina, de mai multe ori, in gat si in piept. Fostul invatator s-a prabusit intr-o balta de sange si a murit la scurt timp din cauza hemoragiei foarte puternice, cadavrul fiind descoperit de vecini. Dupa comiterea crimei profesoara a plecat inapoi acasa, politistii descoperind ca Ramona Croitoru a comis omorul dupa ce au aflat despre vizita acesteia la Ioan Gaina, chiar de la parintii ei.
Expertiza psihiatrica
Politistii care au prins-o pe profesoara de limba romana au declarat ca aceasta a recunoscut faptul ca l-a injunghiat pe Gaina. Oamenii legii au mai precizat ca in momentul in care a fost retinuta, Ramona Croitoru parea "ca isi pierduse mintile". Acest lucru a fost observat de altfel si de procurori in timpul interogatoriului, acestia mentionand ca vor cere ca profesoara sa fie supusa unei expertize psihiatrice.
Pe de alta parte, conducerea Colegiului National Mihail Sadoveanu a precizat, citata de Mediafax, ca profesoara era "o fire retrasa, fara copii sau sot si foarte exigenta cu elevii". De asemenea, conducerea Colegiului sustine ca Ramona Croitoru nu avea deviatii comportamentale care sa fi anticipat un asemenea gest. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.