Andrei Pavel a adus Romaniei primul punct in partida cu Croatia, de la Split, din sferturile de finala ale Cupei Davis, dupa ce a trecut dupa 3 ore si 40 de minute, in cinci seturi, de Mario Ancic. Pavel s-a impus cu 1-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4, la capat
Andrei Pavel a adus Romaniei primul punct in partida cu Croatia, de la Split, din sferturile de finala ale Cupei Davis, dupa ce a trecut dupa 3 ore si 40 de minute, in cinci seturi, de Mario Ancic. Pavel s-a impus cu 1-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4, la capatul unui meci nerecomandat cardiacilor. Romanul a inceput dezastruos partida de ieri si a pierdut primul set fara drept de apel, 1-6! Pavel a dat primele semne de revenire in setul secund, cand break-urile au trecut, pe rand, de partea fiecarui dintre cei doi jucatori. In final, 6-4 pentru Pavel si egalitate la seturi. Ancic a beneficiat apoi de avantajul tineretii si s-a impus in al treilea set, cu 6-4, cu un break castigat inca din debut. Inceputul setului patru a insemnat momentul de revenire al lui Pavel. Acesta a reusit un break, apoi si-a valorificat serviciul pana la final: 6-3. Ultimul set a fost de infarct. Pavel a reusit break-ul pentru 3-1, apoi a ales tactica pentru victorie: cat mai putin efort pe serviciul advresarului. Astfel, cei doi si-au castigat serviciile, Ancic fara probleme (de doua ori a avut "game" la zero), iar Pavel cu emotii. Romanul a avut doua jocuri in care a punctat doar pe al doilea serviciu, insa in ultimul "game"s-a revansat si a valorificat prima din cele doua mingi de meci de care a beneficiat. Scorul ultimului set: 6-4 si Romania conduce cu 1-0 dupa primul meci. Aseara, dupa inchiderea acestei editii, Victor Hanescu a jucat cu Ivan Ljubicic. Astazi, de la ora 16.30, este programata partida de dublu, Pavel/Trifu contra Ljubicic/Ancic, iar maine, de la ora 15, ultimele meciuri de simplu, Ljubicic - Pavel si Ancic - Hanescu (toate transmise in direct de TVR). "Ma bucur pentru aceasta victorie pentru ca a adus un punct care poate fi decisiv la finalul intalnirii. In plus, a fost un meci lung, contra unui adversar tenace, cu un serviciu rapid pe o astfel de suprafata. Cred ca avem in continuare sansele noastre pentru o victorie in Croatia, care sa ne duca in semifinalele Cupei Davis", a spus Pavel dupa meciul sau de ieri. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.