Comandantul cargoului sub pavilion panamez, "Corona Z", care s-a scufundat, ieri dimineata, in Stramtoarea Bosfor, dat disparut, este roman, ca si alti patru membri ai echipajului, salvati de un vas turcesc aflat in apropierea dezastrului, transmite
Comandantul cargoului sub pavilion panamez, "Corona Z", care s-a scufundat, ieri dimineata, in Stramtoarea Bosfor, dat disparut, este roman, ca si alti patru membri ai echipajului, salvati de un vas turcesc aflat in apropierea dezastrului, transmite corespondentul Mediafax.
Directorul Autoritatii Navale Teritoriale Constanta, Alexandru Mezei, a declarat ca echipajul cargoului era format din cinci marinari romani si cinci sirieni, comandantul navei, Mihai Hava, fiind dat disparut.
Potrivit sursei citate, cargoul "Corona Z", sub pavilion Panama, s-a scufundat vineri dimineata la marginea vestica a Stramtorii Bosfor. Imediat dupa producerea tragediei, 20 de vase aflate in zona au pornit in cautarea supravietuitorilor, la apelul autoritatilor maritime. Conform autoritatilor turcesti, noua marinari au fost salvati de un vas turcesc aflat in apropiere, singurul dat disparut fiind comandantul cargoului.
Vasul, construit in 1974 si avand o capacitate de incarcare de 2.824 de tone si o lungime de 73 de metri, a incarcat din portul Constanta 2.737 de tone de fier vechi, cu destinatia Mardas, Turcia, parasind portul Constanta joi dimineata, a precizat Alexandru Mezei. Potrivit autoritatilor turcesti, deocamdata nu a fost stabilita cauza care a dus la scufundarea navei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.