Schimbarile climatice au efect indeosebi asupra echilibrului general al organismului. Circulatia si presiunea sangelui sufera unele modificari, determinand scaderea tensiunii, stari de moleseala, dureri musculare si de cap. Chiar si persoanele clinic
Schimbarile climatice au efect indeosebi asupra echilibrului general al organismului. Circulatia si presiunea sangelui sufera unele modificari, determinand scaderea tensiunii, stari de moleseala, dureri musculare si de cap. Chiar si persoanele clinic sanatoase resimt aceste stari in cazul in care vremea se modifica brusc.
Pe de alta parte, persoanele care au afectiuni cardiace sau sunt hipertensive, din cauza modificarii bruste a vremii, sufera cresteri de tensiune, iar tratamentul nu mai da rezultatele initiale.
Specialistii sustin ca este important ca persoana care acuza o stare ''ciudata'' in momentul in care vremea este ''anormala'' pentru un anumit sezon sa stie daca sufera sau nu de vreo boala, astfel incat sa poata fi tratata corespunzator.
Daca o persoana nu sufera de nici o afectiune, dar are o stare neplacuta, este indicat sa ia un antiinflamator - precum aspirina, paracetamol - si vitamine. De asemenea, specialistii recomanda sapte-opt ore de somn pe noapte si consum de legume si fructe. Trebuie evitat consumul de bauturi alcoolice si cafea. Reechilibrarea organismului poate fi realizata prin consum de fructe si legume proaspete, sucuri de fructe proaspete, miscare in aer liber.
Din cauza modificarii bruste a vremii, chiar si copiii pot acuza stari de somnolenta si de iritabilitate. In cazul in care apar, insa, lipsa poftei de mancare si insomnia, parintii trebuie sa-i duca pe copii la un control medical.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.