Presedintele Traian Basescu a trimis ieri spre analiza Curtii Constitutionale Legea privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, in forma in care a fost adoptata in sedinta Camerelor reunite ale Parlamentu
Presedintele Traian Basescu a trimis ieri spre analiza Curtii Constitutionale Legea privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, in forma in care a fost adoptata in sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului din sesiunea extraordinara din 13 iulie, a anuntat Administratia Prezidentiala. Seful statului solicita Curtii Constitutionale sa se pronunte cu privire la felul in care Parlamentul Romaniei a pus de acord prevederile legii cu Decizia Curtii Constitutionale nr. 375 din 6 iulie privind neconstitutionalitatea a patru articole din pachetul legislativ pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea. Exercitandu-si dreptul constitutional de mediator, presedintele Basescu a cerut in cursul acestei saptamani Senatului, Camerei Deputatilor si Guvernului sa gaseasca noi formulari pentru articolele declarate neconstitutionale, articole ce au fost discutate de plenul Parlamentului in sesiune extraordinara. Dupa reuniunea sefului statului cu presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, cu liderii grupurilor parlamentare, cu reprezentantii Guvernului si cu membrii Curtii Constitutionale, Traian Basescu anunta ca reformularile articolelor respinse "vor face obiectul trimiterii la Curtea Constitutionala pentru a avea convingerea ca aceasta institutie fundamentala a statului de drept agreeaza noua formula a articolelor". Basescu atragea astfel atentia ca el nu va promulga Legea privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei daca prin modificarile ce se vor face la articolele respinse se va incalca vreun articol din Constitutie". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.