Nationala "de aur" a Romaniei, care a ajuns in sferturile de finala ale World Cup din 1994 va infrunta diseara, pe Stadionul "Dan Paltinisanu", din Timisoara, echipa Braziliei care a castigat acea competitie si cu care "tricolorii" au fost la un pas
Nationala "de aur" a Romaniei, care a ajuns in sferturile de finala ale World Cup din 1994 va infrunta diseara, pe Stadionul "Dan Paltinisanu", din Timisoara, echipa Braziliei care a castigat acea competitie si cu care "tricolorii" au fost la un pas sa dispute o semifinala in SUA. Evenimentul este unul caritabil, fondurile stranse fiind destinate initial construirii unei scoli in judetul Timis. "Nu m-am gandit ca situatia tarii va fi dramatica la ora meciului si studiem posibilitatea ca o parte din banii obtinuti in urma licitatiei tricourilor sa mearga si la sinistratii din ultimele zile. Toti cei invitati la acest meci au realizat situatia in care se afla romanii si vor sa-i ajute", a anuntat ieri Gica Popescu, principalul organizator al acestui meci. Vestea buna este ca spectatorii timisoreni tratasera de ieri cum se cuvine acest eveniment deosebit, casele de bilete fiind inchise dupa ce toate tichetele, 31.000, care nu au fost prea ieftine, s-au epuizat. Fata in fata pe teren se vor afla jucatorii care in 1994 faceau istorie pentru Romania si pentru Brazilia, dar Popescu a anuntat ca "tricolorii" au doi invitati speciali: Marius Lacatus, fost component al "Generatiei de aur", care nu a facut parte din lotul Nationalei la World Cup, si Cristi Chivu, capitanul de astazi al reprezentativei. Pe banca Romaniei va sta Anghel Iordanescu, selectionerul care, in 1994, a obtinut cea mai mare performanta din istoria Nationalei. Din tabara braziliana nu vor lipsi Dunga, Rai, Leonardo, Mazinho sau Taffarel.
Prezent la conferinta organizata ieri, Gica Hagi a precizat ca miza acestui eveniment este importanta. "Acest meci, in afara de faptul ca ne doream sa jucam in 1994 si ca vrem ca acum sa iasa un spectacol frumos, trebuie sa insemne strangerea a foarte multi bani, care sa-i ajute pe oamenii aflati intr-o situatie dificila. Vrem sa aratam ca suntem sensibili si ca suntem alaturi de cei aflati in suferinta. Vom participa la licitatia pentru tricouri, poate vom da si altceva dupa. Fotbalul stie sa ajute in momentele grele, fotbalistii romani nu sunt indiferenti", a spus Hagi.
Djaminha: "Hagi ar fi putut juca in nationala Braziliei"
Vedetele braziliene care au castigat in 1994 Cupa Mondiala au sosit ieri la Bucuresti si s-au declarat incantate ca vor juca impotriva Romaniei. "Sunt bucuros ca sunt aici. Meciurile de la Mondialul din SUA au fost foarte disputate si interesante. Puteam juca in semifinale cu Romania si poate ar fi fost mai dificil pentru noi. Stiu ca Romania era o echipa puternica, bine organizata si cu un control al balonului foarte interesant, cu multi jucatori buni", a declarat fostul atacant Careca. Djalminha, un jucator care a facut cariera la Deportivo La Coruna, s-a declarat un fan al lui Hagi. "Cred ca daca am fi jucat cu Romania in semifinale, la CM 1994 ar fi fost cu siguranta o partida mare, pentru ca ambele echipe au avut jucatori de valoare. Mi-a placut cum a jucat Hagi, sunt un fan al lui. Este un jucator fenomenal, care ar fi putut juca in echipa Braziliei", a spus mijlocasul de 36 de ani. Pe aeroport a sosit ieri si Miodrag Belodedici, unul dintre titularii incontestabili ai Nationalei din 1994. "Noi ne stim, daca e nea Puiu antrenor, atunci tactica e facuta. Imi mai aduc aminte, din cand in cand, de penalty-ul ratat in meciul cu Suedia, din sferturile de finala. Ma va urmari toata viata. Astept sa vina multa lume la Timisoara, vreau sa-mi vad prietenii si parintii, sa fie totul bine si frumos", a spus singurul fotbalist roman care a castigat de doua ori Cupa Campionilor. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.