Senatul Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) a recomandat ca procedura disciplinara initiata Impotriva celor sapte echipe de Formula 1 care au refuzat sa ia startul In Marele Premiu al Statelor Unite, In luna iunie, sa fie abandonata. Reun
Senatul Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) a recomandat ca procedura disciplinara initiata Impotriva celor sapte echipe de Formula 1 care au refuzat sa ia startul In Marele Premiu al Statelor Unite, In luna iunie, sa fie abandonata. Reunit, joi, la Monaco, senatul FIA, care nu are decat rol consultativ, a luat act de "noile probe" si a cerut Consiliului Mondial al forului international sa anuleze verdictul din data de 29 iunie, prin care echipele Toyota, Renault, McLaren-Mercedes, Williams-BMW, BAR-Honda, Sauber-Petronas si Red Bull-Cosworth erau declarate vinovate pentru ca au refuzat sa ia startul la Indianapolis. Senatul a considerat ca "echipele erau obligate prin contract sa urmeze instructiunile producatorului lor de pneuri, Michelin, care le-a interzis sa concureze, pe 19 iunie, la Indianapolis, din motive de securitate".
"Echipele ar fi riscat probleme juridice daca nu ar fi respectat cererea producatorului Michelin. Tinand cont de aceste concluzii, consideram ca procedurile disciplinare initiate Impotriva echipelor nu mai sunt necesare si nici nu sunt In interesul sportului", se arata In comunicatul senatului FIA. Doar sase monoposturi (Ferrari, Jordan-Toyota si Minardi-Cosworth) au luat startul In MP al SUA, provocand nemultumirea miilor de spectatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.