Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a contestat decizia Curtii de Apel Targu Mures, care a admis actiunea fostului presedinte al acestei instante, Artenie Cordos, in procesul deschis Ministerului Justitiei (MJ) pentru ca l-a destituit din funct
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a contestat decizia Curtii de Apel Targu Mures, care a admis actiunea fostului presedinte al acestei instante, Artenie Cordos, in procesul deschis Ministerului Justitiei (MJ) pentru ca l-a destituit din functie acum doi ani. Acum o luna, Curtea de Apel Targu Mures a anulat revocarea din functie a lui Cordos, urmand ca, in cazul in care hotararea va ramane definitiva, acesta sa fie repus in functie. CSM a facut recurs in acest caz, contestatia urmand sa fie trimisa de la Targu Mures la Inalta Curte de Casatie si Justitie. CSM reclama constituirea ilegala a instantei care a judecat fondul cauzei si lipsa citarii reprezentantului Ministerului Public. Totodata, CSM sustine ca sesizarea din partea ministrului Justitiei privind destituirea lui Cordos nu era necesara, pentru ca demiterea nu s-a facut din motive disciplinare, ci din cauza exercitarii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu, fapt constatat de Inspectia Generala din MJ.
Potrivit unui comunicat al CSM din iunie 2003, Artenie Cordos a fost revocat din functie pe motiv ca si-a exercitat necorespunzator atributiile specifice functiei de conducere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.