Turul Frantei a continuat ieri cu etapa a 13-a, Miramas - Montpellier, castigata la sprint de rutierul austral Robbie McEwen (Davitamon Lotto), inregistrat pe 173,5 km in 3h43min.14sec. (medie orara: 46,630 km). In acelasi timp cu invingatorul au sos
Turul Frantei a continuat ieri cu etapa a 13-a, Miramas - Montpellier, castigata la sprint de rutierul austral Robbie McEwen (Davitamon Lotto), inregistrat pe 173,5 km in 3h43min.14sec. (medie orara: 46,630 km). In acelasi timp cu invingatorul au sosit australianul Stuart O'Grady si americanul Fred Rodriguez. In clasamentul general individual se mentine lider ciclistul american Lance Armstrong (Discovery Channel), urmat de danezul Mikael Rasmussen - la 38sec., francezul Christophe Moureau - la 2min.34sec., italianul Ivan Basso - la 2min.40sec., columbianul Santiago Botero - la 3min.48sec. In cursul acestei etape a abandonat unul dintre favoriti, spaniolul Alejandro Valverde, ocupantul locului 5 in clasamentul general. El suferea de o tendinita la genunchi inca din timpul etapei a 4-a, contracronmetru pe echipe, cand se lovise de ghidonul unui coechipier. Astazi se desfasoara etapa a 14-a, Agde - Aix Domaines (220,5 km), in muntii Pirinei, cu sosirea la mare altitudine. Editia a 92-a a Turului Frantei cuprinde 21 de etape, insumand 3600 km, si se va incheia pe 24 iulie, la Paris. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.