Ieri, chiar de Ziua nationala a Frantei, respectand parca traditia editiei precedente, rutierul francez David Moncoutie (Cofidis) s-a impus in cea de-a XII-a etapa a "Marii Bucle", desfasurata pe o distanta de 187 km, intre localitatile Briancon si D
Ieri, chiar de Ziua nationala a Frantei, respectand parca traditia editiei precedente, rutierul francez David Moncoutie (Cofidis) s-a impus in cea de-a XII-a etapa a "Marii Bucle", desfasurata pe o distanta de 187 km, intre localitatile Briancon si Digne-les-Bains. Astfel, in vreme ce plutonul parea preocupat sa scape de ultima etapa din Alpi, runda pigmentata cu diverse catarari de dificultate medie, Moncoutie si-a asigurat o evadare spectaculoasa si cu aproximativ 40 de kilometri inainte de sosirea de la Digne-les-Bains a rulat solitar timp de mai bine de o ora, reusind sa obtina prima victorie franceza din actuala editie. Pe locul secund, in mod surprinzator, s-a clasat un alt francez, Sandy Casar, astfel ca podiumul etapei a fost dominat de sarbatoritii zilei. Chiar daca a sosit cu mult in urma celor doi francezi, americanul Lance Armostrong si-a conservat tricoul galben, in vreme ce Thor Hushovd a beneficiat de abandonul belgianului Tom Boonen si a preluat tricoul verde. De adaugat ca, inaintea startului, vamesii francezi au perchezitionat masinile tuturor echipelor din Tur, la doar o zi dupa ce italianul Dario Frigo a fost retinut impreuna cu sotia pentru incalcarea codului antidoping. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.