Inscrierile pentru admiterea in facultatile Universitatii Bucuresti, pentru sesiunea iulie 2005, se incheie la 21 iulie. Taxele de inscriere variaza intre 70 si 200 lei, mai scump la Drept. in cele mai multe facultati, admiterea se face prin concurs
Inscrierile pentru admiterea in facultatile Universitatii Bucuresti, pentru sesiunea iulie 2005, se incheie la 21 iulie. Taxele de inscriere variaza intre 70 si 200 lei, mai scump la Drept. in cele mai multe facultati, admiterea se face prin concurs de dosare, ca de exemplu la Sociologie si Asistenta Sociala, Administratie si Afaceri etc. Pentru ierarhizarea mediilor se tine cont de rezultatele de la Bacalaureat si din timpul liceului.
La Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, taxele de inscriere variaza intre 20 lei (Facultatea de Geografie, de Biologie si Geologie etc.) pana la 100 lei - la Drept, de exemplu. inscrierile se fac pana la 21 iulie, iar numarul total de locuri este 4.920.
La Politehnica Bucuresti, inscrierile se fac in perioada 18-21 iulie, iar admiterea este programata in zilele de 25 si 26 iulie. in total, sunt 4.955 locuri. Admiterea se va face, in cele mai multe facultati, prin concurs de doua probe scrise. inscrierea "costa" 100 de lei, dar orfanii sunt scutiti.
La Universitatea de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, inscrierile se fac pana la 24 iulie, cu exceptia specializarii Peisagistica (pana pe 21 iulie, unde proba de Desen este la 22 iulie). Taxa de inscriere este de 500.000 lei, cu exceptia specializarii Peisagistica -800.000 lei. Admiterea se face pe baza mediei de la Bacalaureat si a unui interviu unde notarea se face cu "admis" sau "respins".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.