Peste numai doua zile, Parcul olimpic "Jean-Drapeau" din Montreal va gazdui ceremonia de deschidere a celei de-a XI-a editii a Mondialelor de natatie, intreceri care aduna la start sportivi din 144 de tari, printre care si Romania. Primii tricolori c
Peste numai doua zile, Parcul olimpic "Jean-Drapeau" din Montreal va gazdui ceremonia de deschidere a celei de-a XI-a editii a Mondialelor de natatie, intreceri care aduna la start sportivi din 144 de tari, printre care si Romania. Primii tricolori care vor intra in "focuri" sunt saritorii Ramona Ciobanu si Cornel Ardeleanu, ambii urmand sa evolueze, duminica, in proba de la platfoma de 10 m. De altfel, cei doi, insotiti de antrenoarea Claudia Tiu, au plecat de ieri spre Montreal, fiind urmati cu o cursa Air France si de componentii reprezentativei de polo. La scara avionului, antrenorul Vlad Hagiu s-a aratat suparat pentru ca tricolorii n-au timp sa se acomodeze cu diferenta de fus orar si a precizat ca obiectivul echipei este calificarea in sferturi, rezultat care ar imbunatati clasarea precedenta, de la Barcelona, unde Romania a ocupat locul 12. "Plecam cu doar trei zile inaintea primului meci! In aceste conditii, am fost nevoit sa calculez ora la care vom juca si am programat antrenamentele si la miezul noptii. Stiu cat de greu este cu acomodarea la fusul orar, dar astea sunt conditiile", a punctat Hagiu, adaugand ca a convocat pentru asaltul canadian opt stranieri, Florin Bonca (veteranul echipei), Andrei Iosep, Edi Andrei, Radu Cosmin, Nicolae Diaconu, Florin Musat, Kalman Kadar si Gheorghe Dunca, si cinci jucatori din campionatul intern, Nenciu Bertini, Alexandru Matei si George Georgescu (Steaua-Stirom), Dragos Stoenescu (Dinamo) si Andrei Busila (Rapid-Intrarom). Conform calendarului prezentat de FINA, turneul de polo se va desfasura in perioada 18-30 iulie, Romania fiind repartizata in grupa C, alaturi de galonatele selectionate ale Ungariei (campioana olimpica si mondiala) si Croatiei (vicecampioana europeana), dar si de echipa tarii gazda. Din pacate, tinand cont de diferenta uriasa de valoare, sansele tricolorilor in fata Ungariei si Croatiei sunt ca si inexistente, in vreme ce la meciul cu echipa Canadei, pornesc cu avantajul moral al victoriei de la Barcelona, dar se tem de arbitraj. In cazul unui succes, Romania va accede la meciurile de baraj pentru sferturi, urmand sa joace in crucis cu una din echipele din grupa D, Australia, China, Grecia sau Germania. Revenind la delegatia Romaniei, sa mai adaugam ca ultimii care vor pleca spre Canada vor fi inotatorii Camelia Potec, Simona Paduraru, Ionela Cozma, Razvan Florea, Dragos Coman si Ioan Gherghel, cei sase pregatindu-se pana duminica la Bucuresti. Reamintim ca la editia precedenta, Beatrice Caslaru si Dragos Coman au cucerit medaliile de bronz in cursele de 400 m mixt si 400 m liber.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.