Dupa 22 de ani, echipa de Cupa Davis a Romaniei isi joaca din nou sansa de calificare in semifinalele grupei mondiale, tricolorii pregatiti de Florin Segarceanu si Adrian Marcu urmand sa evolueze de azi si pana duminica, la Split, pe un teren cu o su
Dupa 22 de ani, echipa de Cupa Davis a Romaniei isi joaca din nou sansa de calificare in semifinalele grupei mondiale, tricolorii pregatiti de Florin Segarceanu si Adrian Marcu urmand sa evolueze de azi si pana duminica, la Split, pe un teren cu o suprafata rapida, impotriva puternicei echipe a Croatiei. Nominalizat ca lider al echipei noastre, Andrei Pavel (locul 62 ATP) va deschide balul din Croatia, de la ora 15, in direct pe TVR 1, cand il va intalni pe Mario Ancici (locul 16 ATP), dupa cum s-a stabilit, ieri, la tragerea la sorti. In cel de-al doilea meci al zilei inaugurale, cel mai in forma jucator roman al momentului, Victor Hanescu (locul 35 ATP) va evolua impotriva vedetei gazdelor, Ivan Ljubicici, cel mai bine situat jucator al croatilor in topul profesionist mondial: locul 13. Chiar daca au avut in ultima vreme o mare dilema pentru meciul de dublu, programat sa se desfasoare, sambata, de la ora 16, in cele din urma, oficialii romani au ales din nou varianta cu Andrei Pavel si Gabriel Trifu, reprezentantii nostri urmand sa intalneasca perechea formata din Mario Ancici si Ivan Ljubicici. Aceeasi care a adus un punct de aur in faza precedenta pentru Croatia, dispunand dupa un meci dramatic de cuplul american al celebrilor Bob si Mike Bryan. In ultima zi, tot de la ora 15, vom avea parte de meciul stelelor, disputat intre Ivan Ljubicici si Andrei Pavel, in vreme ce Victor Hanescu va primi replica lui Mario Ancici.
La putin timp dupa tragerea la sorti, liderul echipei noastre, care va sustine azi al 50-lea meci din Cupa Davis (n.n. - 33 de victorii si 16 infrangeri), si-a adus aminte de faptul ca singura disputa dintre Romania si Croatia a fost castigata de tricolori in urma cu sase ani. "Succesul de atunci, la care am contribuit si eu, alaturi de Trifu si Voinea, a fost obtinut la Bucuresti, pe zgura, in fata unui adversar mai slab cotat decat acum. Atunci a evoluat la croati si tanarul Ljubicici. Acum, insa, ei sunt favoriti", a spus Pavel, care crede, totusi, intr-o calificare istorica. "Cred ca avem sansa noastra, chiar daca ei sunt mai bine cotati in topul ATP si vor avea si avantajul publicului. De altfel, spectatorii croati au inca in memorie victoria de pe terenul americanilor si asteapta acum un nou succes. Ei vor avea o presiune mult mai mare, ceea ce ar trebui speculat la maxim", a mai spus Pavel, adaugand ca primul sau adversar, Mario Ancici, "are un serviciu bun si este periculos pe suprafetele rapide". La randul sau, Victor Hanescu considera ca echipa Croatiei este favorita, dar pot aparea si surprize. "Cupa Davis este plina de surprize! Croatia este acum favorita, dar si SUA erau favorite in fata Croatiei si au pierdut. Pentru mine ar fi mult mai usor daca Pavel ar invinge in primul meci", a concluzionat Hanescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.