Marele magnat indian in domeniul otelariei Lakshmi Mittal a donat Partidului Laburist britanic importanta suma de 2 milioane lire sterline, egaland astfel contributia lordului Sainsbury in perioada campaniei electorale. BBC releva ieri in informatia
Marele magnat indian in domeniul otelariei Lakshmi Mittal a donat Partidului Laburist britanic importanta suma de 2 milioane lire sterline, egaland astfel contributia lordului Sainsbury in perioada campaniei electorale. BBC releva ieri in informatia sa referitoare la gestul lui Mittal ca acesta este detinatorul unei imense averi, evaluata la 14,8 miliarde de lire sterline, si ca in mai multe randuri, el a acordat sprijin financiar politicii laburistilor in domeniile tehnologiei, sanatatii, educatiei, calificarii profesionale. "The Sunday Times" reaminteste in acelasi context un alt moment din activitatea lui Mittal, respectiv faptul ca, in 2002, el a provocat o aprinsa dezbatere politica, asa-numitul scandal Steelgate, dupa ce s-a aflat ca premierul Tony Blair l-a sprijinit pe marele magnat indian sa achizitioneze un combinat siderurgic din Romania, imediat ce acesta donase laburistilor 125.000 de lire sterline. Un purtator de cuvant al Partidului Laburist, citat de BBC, a confirmat donatia facuta de Mittal, apreciind-o drept una dintre cele mai consistente primite vreodata de partid. "Suntem recunoscatori oricui sprijina, cu ceea ce poate, Partidul Laburist. Noi apreciem aceasta generoasa donatie si ii multumim lui Lakshmi Mittal pentru sprijinul continuu pe care ni-l acorda", a declarat purtatorul de cuvant laburist.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.