Incepand de azi, Romania intalneste, in sferturile de finala ale Cupei Davis, echipa Croatiei. Desi joaca in deplasare, iar adversarii nostri sunt mai bine cotati, romanii sunt optimisti


Romania are o sansa buna de a accede in
Incepand de azi, Romania intalneste, in sferturile de finala ale Cupei Davis, echipa Croatiei. Desi joaca in deplasare, iar adversarii nostri sunt mai bine cotati, romanii sunt optimisti


Romania are o sansa buna de a accede in careul de asi al tenisului mondial. Astazi, la Split, incepe meciul de Cupa Davis intre echipele Romaniei si Croatiei, contand pentru sferturile de finala ale competitiei. Adversarii nostri sunt cotati ca favoriti, insa jucatorii romani sunt optimisti si convinsi ca vor putea sa realizeze cea mai buna performanta a tenisului romanesc de dupa generatia de aur formata din Ilie Nastase si Ion Tiriac. Singurul lucru de care se tem tenismenii romani este modul in care vor lua deciziile arbitrii de linie, care sunt croati, si pot sa fie influentati de tumultuosul public local.
Astazi, incepand cu ora 15.00, ora Romaniei, Andrei Pavel, supranumit "cneazul", va da piept cu Mario Ancic, iar Victor Hanescu il va intalni pe numarul unu croat, Ivan Ljubicic. Croatii nu au anuntat inca cu ce formula se vor prezenta la dublu, insa echipa romana a hotarat deja sa se prezinte cu clasicul cuplu Andrei Pavel/Gabriel Trifu.
Echipa de Cupa Davis a Romaniei a mai avut ca adversara reprezentativa similara a Croatiei in anul 1999, victoria revenind romanilor cu scorul de 3-2.
Incepand cu anul 1922, Romania a intalnit 48 de tari in Cupa Davis, avand palmares pozitiv cu 28 dintre ele si egal cu alte trei. Romania a disputat trei finale de Cupa Davis, toate pierdute in fata echipei Statelor Unite ale Americii. Doar 11 tari au reusit sa castige "Salatiera de Argint", cele mai multe victorii reusindu-le SUA - 31 si Australia - 28.
Intr-un clasament al participarilor jucatorilor in Cupa Davis, Ilie Nastase ocupa locul doi, dupa Nicola Pietrangeli, cu 146 de meciuri disputate, dintre care 109 victorii. Din 1922 si pana acum, 47 de jucatori au facut parte din echipa de Cupa Davis a Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.