"Astia nu-s in stare nici barem de o demisie ca lumea. Circari, cand tara se-neaca". Replica taximetristului a venit dupa ce isi varsase deja naduful ca s-a scumpit si gazul lichefiat cu care-si alimenteaza masina, dupa ce au sarit haotic gazele, ene
"Astia nu-s in stare nici barem de o demisie ca lumea. Circari, cand tara se-neaca". Replica taximetristului a venit dupa ce isi varsase deja naduful ca s-a scumpit si gazul lichefiat cu care-si alimenteaza masina, dupa ce au sarit haotic gazele, energia electrica si, pe principiul dominoului, toate celelalte utilitati si marfuri de stricta necesitate, iar taxele au luat-o razna. Omul avea dreptate. in doar cateva zile, tribulatiile penibile ale premierului au fost cam asa: "Nici vorba sa-mi dau demisia", la intoarcerea de la Atena. "Diseara ma duc la Cotroceni, sa-mi depun demisia la presedinte", la vreo 15 ore dupa prima declaratie. "Demisia va fi depusa saptamana viitoare, probabil joi". "Demisia nu se mai depune joi, intrucat are loc o deplasare oficiala, programata, la Bruxelles, asa ca va fi depusa luni". Apoi, dupa ce Traian Basescu, mirosind ca, in starea de dezastru in care e tara, anticipatele se pot si pierde, a incercat sa dreaga busuiocul, jokerul Tariceanu a zis ca-si va "reconsidera decizia, daca...". Cum si ieri votul Parlamentului l-a nemultumit, "imi mentin decizia". Toata aceasta balbaiala urmeaza unei administrari pompieristice a tarii de catre Guvern, care prea des a lasat impresia ca nu stie ce vrea, ca doar experimenteaza solutii negandite responsabil si profesionist, habar neavand prin ce trece populatia. Prea putini din membrii cabinetului aveau ce cauta in componenta lui si prea multi s-au trezit parasutati acolo pe cu totul alte criterii decat competenta. Dupa potop va veni o iarna dramatica pe multe planuri. in toata aceasta harababura, de pe Deal, personal neriscand viituri pana in 2009, seful statului zice acum, cu un calm olimpian, ca n-a mancat usturoi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.