Dupa biliard, bowling sau distractii nocturne prin cluburile bucurestene, tinerii au descoperit hobby-uri mult mai palpitante. Sa ambalezi motorul, sa ai in fata ochilor cronometrul de cursa, iar in spate "adversari" gata sa te depaseasca - asta pent

Dupa biliard, bowling sau distractii nocturne prin cluburile bucurestene, tinerii au descoperit hobby-uri mult mai palpitante. Sa ambalezi motorul, sa ai in fata ochilor cronometrul de cursa, iar in spate "adversari" gata sa te depaseasca - asta pentru unii a devenit senzatia verii. Iar daca ne gandim ca intr-o masinuta de un metru incape si se distreaza Cabral, intelegem de ce cursele ajung sa le creasca adrenalina chiar si celor mai "molesiti" soferi. Tineri de toate varstele si din toate mediile sociale se duc in fiecare seara pe pistele de karting, fie ele de agrement sau chiar pe cea competitionala. Vedeta sau nu, atunci cand esti la volanul unui kart simti ca toate privirile curiosilor - "fani", cum le spun unii - sunt atintite asupra ta. Urmaresc fiecare miscare a mainilor sau a picioarelor si tensiunea creste atunci cand kartul se apropie de un viraj "periculos". Pentru cel de la volanul "bolidului" adrenalina creste la maximum de fiecare data cand simte ca masina pe care o piloteaza atinge chiar si 140 km/h. Sa stii ca pamantul e la doar 5 centimetri sub tine este un lucru care pe unii ii face sa apese si mai tare acceleratia.
Giulia, Cabral, Dan Helciug sunt cateva nume cunoscute din lumea show-bizului, impatimiti ai kartingului. Acelasi lucru il putem spune si despre Calin Popescu Tariceanu jr. Are doar 9 ani si face karting profesionist de cateva luni. Instructorii lui il lauda cum ca ar fi cel mai harnic practicant. Pentru incepatori, e bine de stiut ca o cursa de karting nu poate decurge in conditii de mare siguranta fara un instructaj potrivit. Cei mai experimentati dau sfaturi celor care se urca pentru prima data la volan. Toti pilotii primesc instructiunile si echipamentul adecvat, apoi asteapta doar comanda "start".
La finalul distractiei, cei de la volan primesc un extras cu toti timpii parcursi la fiecare tura. E un petic de hartie cu care se mandresc in fata prietenilor.



Giulia goneste cu 100 km/h

Una din vedetele pasionate de karting este solista Giulia. "A fost de ajuns sa vad ca un kart poate ajunge la o viteza de 100 km/h si nimeni nu a mai avut nici o sansa sa ma convinga sa renunt la acest hobby. Cand am putin timp liber, ma opresc pe pista de la Herastrau", ne-a spus Giulia.

Piste pentru vitezomani

Pentru a va distra sau pentru a va antrena, puteti merge la cateva piste din Bucuresti si din apropiere.

* Tunari

KART 6,5 cai-putere: 45

lei / 10 min

KART 9 CP: 60 lei / 10 min

* Herastrau

KART 10 CP: 29 lei / 5 min (luni - joi), 39 lei / 5 min (vineri - duminica)

* Plaza Bucuresti Mall

KART 7 CP: 15 lei / 5 min (luni - joi), 20 lei / 5 min (vineri - duminica)


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.