Nu mai exista nici o indoiala: romanca Mihaela Otto a murit in atentatele care au zguduit Londra, joi, 7 iulie. Ramasitele trupului ei au fost recuperate din subteranele metroului iar identificarea a fost posibila numai pe baza probelor ADN. Ironia s

Nu mai exista nici o indoiala: romanca Mihaela Otto a murit in atentatele care au zguduit Londra, joi, 7 iulie. Ramasitele trupului ei au fost recuperate din subteranele metroului iar identificarea a fost posibila numai pe baza probelor ADN. Ironia sortii a facut ca femeia sa se afle absolut intamplator pe ruta unde a avut loc explozia, garnitura de metrou fiind deviata din cauza unor probleme de semnalizare. Iar metroul i-a devenit mormant. Sperau intr-o veste buna, dar n-au uitat nici o secunda sa se gandeasca la ce e mai rau. Marti seara, pentru familia romancei disparute inca de joia trecuta incertitudinea s-a incheiat. Dar a inceput agonia. Mama Mihaelei, Elena Draganescu si sora ei, Dania Gorodi, au primit vestea ca femeia a fost identificata.
Ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Ghibernea, ne-a confirmat ca Michelle se afla pe lista victimelor de la metrou identificate pana acum. "Marti seara, conform procedurilor, politia metropolitana londoneza a anuntat familia. Identificarea s-a facut pe baza probelor ADN, adica fire de par, amprente. Din ce spune politia, Michelle s-a aflat chiar la intrarea in vagon si se pare chiar ca a stat langa teroristul care a detonat bomba", ne-a declarat Dan Ghibernea.
Michelle Otto, fosta Mihaela Draganescu (pe numele dinaintea casatoriei) avea 47 de ani si lucra ca tehnician dentar. Familia si colegii de serviciu nu mai stiau nimic de ea inca de joi dimineata cand, in jurul orei 8, ea a plecat din zona Mill Hill, unde locuia, spre serviciu. Din cauza unor probleme tehnice de semnalizare metroul in care se afla a fost deviat chiar pe ruta fatala, spre statia Piccadilly.
Mihaela era divortata si locuia impreuna cu mama si cu sora sa, Dania, la Londra. Plecase din Romania in urma cu 24 de ani. A fost contabil la o editura, apoi, la un moment dat, a decis sa-si schimbe cariera. Se intorsese de curand din SUA, unde facuse un curs de doi ani pentru a deveni tehnician dentar. "Se bucura ca decizia de a-si schimba cariera fusese foarte buna", a povestit sora ei, Dania.



Au fost identificate 11 cadavre

Un numar de 11 persoane ucise in atentatele din Londra au fost identificate, a anuntat, ieri, Scotland Yard, transmite AFP. Cele patru explozii s-au soldat cu cel putin 52 de morti si 700 de raniti, conform unui bilant oficial provizoriu. Astazi, la ora 14.00, in Romania se va pastra un moment de reculegere in memoria victimelor, a decis Guvernul.

Cei patru care au indoliat Anglia

Patru teroristi si-au pierdut viata in atentatele din 7 iulie de la Londra, a anuntat televiziunea britanica Sky News, citand surse ale politiei.
Cei patru erau cetateni britanici de origine pakistaneza, iar trei locuiau in orasul Leeds, unde politia a efectuat marti mai multe perchezitii si o arestare.
Presa britanica de miercuri comenteaza, socata, concluzia politiei ca exploziile de la Londra au fost opera unor kamikaze de nationalitate britanica. Linia frontului s-a deplasat aici. Nu mai este o problema externa. Concluzia ca teroristii s-au nascut aici este socanta", scrie The Times.
Cei patru monstri care au pus in practica atentatele sunt: Shehzad Tanweer (22 de ani, din Leeds), Hasib Hussain (19 ani, din Leeds), Mohammed Sadique Khan (30 de ani), Eliaz Fiaz (30 de ani). Ancheta Scotland Yard a fost accelerata simtitor, marti, prin arestarea unei rude a presupusilor atentatori, in cadrul unei vaste operatiuni desfasurate in Yorkshire, in apropiere de Leeds.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.