Seful statului si premierul Calin Popescu Tariceanu au semnat in Cartea de condoleante deschisa la Ambasada Marii Britanii la Bucuresti in memoria victimelor atacurilor de la Londra. Natiunile lumii trebuie sa ramana puternice, unite, pentru ca teror
Seful statului si premierul Calin Popescu Tariceanu au semnat in Cartea de condoleante deschisa la Ambasada Marii Britanii la Bucuresti in memoria victimelor atacurilor de la Londra. Natiunile lumii trebuie sa ramana puternice, unite, pentru ca terorismul loveste orb, oriunde in lume si intotdeauna ii loveste pe cei nevinovati, a declarat, ieri, presedintele Traian Basescu, dupa ce a semnat in Cartea de condoleante deschisa la Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, in memoria victimelor atentatelor care au avut loc la 7 iulie la Londra. "Este un pret nemeritat, platit in vieti de oameni nevinovati, pe care Europa il achita terorismului, un fenomen care nu are decat un singur obiectiv: sa loveasca acolo unde crede ca sunt centrii vitali ai democratiilor lumii civilizate. Este un motiv in plus sa fim solidari intr-o Europa care, datorita evolutiei sale democratice, incepe sa fie urata de cei care nu inteleg democratia, de cei care ar vrea ca lumea sa se aseze altfel decat in reguli specifice natiunilor moderne care vor sa evolueze libere si puternice", a declarat presedintele.
Seful statului considera ca, romanii au obligatia sa ramana acolo unde sunt, "alaturi de aliatii nostri", iar tara noastra sa lupte cu toate mijloacele de care dispune impotriva flagelului terorismului. Intrebat cat este de expusa Romania la astfel de atentate teroriste, Traian Basescu a spus ca este la fel de expusa ca orice alta tara democratica.
La randul sau, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, care a semnat si el in Cartea de condoleante, a exprimat compasiunea autoritatilor romane fata de aceasta tragedie. "Am dorit sa exprim, in numele Romaniei, condoleante familiilor celor care au avut de suferit in atentate si sa ne exprimam solidaritatea. Este o grea incercare pentru poporul britanic si cred ca in aceste momente ceea ce e cel mai important este de aratat solidaritate fata de aceste acte barbare de terorism in fata carora lumea civilizata, lumea democratica trebuie sa actioneze la unison", a subliniat primul-ministru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.