Guvernul isi anunta demisia. Puterea pritoceste un calendar al alegerilor anticipate. Opozitia sapa transee de lupta politica. Televiziunile intorc pe toate fetele ceea ce au numit "criza politica". Populatia nu mai intelege nimic... Iar presedintele
Guvernul isi anunta demisia. Puterea pritoceste un calendar al alegerilor anticipate. Opozitia sapa transee de lupta politica. Televiziunile intorc pe toate fetele ceea ce au numit "criza politica". Populatia nu mai intelege nimic... Iar presedintele tace! Traian Basescu, altadata atat de guraliv, se mentine, de cateva zile, intr-o mutenie de peste (ca tot e "de sezon" cu atata apa pe capul nostru), mutenie condamnabila avand in vedere ca seful statului e primul dator sa dea explicatii populatiei.
Daca oamenii asteapta de undeva o explicatie, atunci aceasta directie spre care isi indreapta ochii este, cu siguranta, Palatul Cotroceni, acolo unde troneaza omul ales cu cele mai multe voturi directe ale populatiei. Basescu e un presedinte cu pareri: el emite opinii in legatura cu orice. Or tocmai acum, in momentul in care o opinie a sa e mai asteptata decat oricand, acesta nu vine... Semn ca, nu-i asa?, Traian Basescu e in fruntea jocurilor politice care se fac in aceste zile.
Vor fi alegeri anticipate? Greu de spus! Pentru ca oricat ar parea ele de avantajoase pentru Alianta, realitatea ar putea da orice calcule peste cap. Deoarece realitatea le pune oamenilor in fata nu o Putere care incearca sa gestioneze haosul, ci una care, culmea!, il creeaza.
P.S: Aseara, la Cotroceni, presedintele Basescu a convocat liderii politici. La ora la care inchei aceste randuri, n-am de unde sa stiu daca, in sfarsit, a avut o pozitie publica in legatura cu ceea ce se intampla. Una, oricum, mult prea tarzie pentru pozitia si pentru responsabilitatea pe care le are in stat!


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.