Peste 85 la suta dintre elevii care au sustinut examenul de balacaureat au promovat toate probeleme de concurs, potrivit datelor oferite Ministerul Educatiei si Cercetarii, procentul de promovabilitate inainte de contestatii fiind de 85,06 de suta (c
Peste 85 la suta dintre elevii care au sustinut examenul de balacaureat au promovat toate probeleme de concurs, potrivit datelor oferite Ministerul Educatiei si Cercetarii, procentul de promovabilitate inainte de contestatii fiind de 85,06 de suta (cu un procent peste cel de anul trecut - 84 la suta). Numarul elevilor care nu au promovat bacalaureatul in urma sustinerii tuturor probelor este de 20.013 (134. 401 candidati prezenti - 114.325 admisi), carora li se adauga alti 63 de elevi care au fost eliminati din examen dupa ce au fost prinsi copiind sau au incercat sa mituiasca profesorii. Procentul de participare la examenul de bacalureat este de peste 97 la suta (137.314 candidati inscrisi - 134.401 candidati prezenti). Peste 5.700 de elevi bucuresteni au contestat notele primite la bacalaureat, mai multe de jumatate dintre absolventi, respectiv 2.937, fiind nemultumiti de rezultatele obtinute la proba scrisa de limba si literatura romana. Rezultatele contestatiilor vor fi afisate in data de 14 iulie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.