Membrii Clubului Roman de Presa (CRP) sunt obligati sa depuna anual o declaratie referitoare la datoriile pe care le au fata de bugetul de stat, in caz contrar ei putand fi sanctionati de CRP prin suspendare sau excludere, potrivit unor noi prevederi
Membrii Clubului Roman de Presa (CRP) sunt obligati sa depuna anual o declaratie referitoare la datoriile pe care le au fata de bugetul de stat, in caz contrar ei putand fi sanctionati de CRP prin suspendare sau excludere, potrivit unor noi prevederi din statutul asociatiei, modificat la sfarsitul saptamanii trecute.
Adunarea Generala a CRP a hotarat ca societatile membre cu datorii trebuie sa reglementeze situatia acestora in termen de trei luni, conform legii, pentru a nu fi sanctionate de CRP.
In urma modificarii statutului, presedintele asociatiei poate fi ales dintre reprezentantii tuturor societatilor de presa membre ale CRP, a fost marit numarul de membri alesi, nefondatori, in cadrul Consiliului de Onoare, de la sase la noua, si s-a diminuat ponderea voturilor membrilor fondatori in cadrul Adunarii Generale.
Noul statut prevede posibilitatea crearii de parteneriate cu alte organizatii de profil: asociatii profesionale, sindicate si patronate de presa, iar pentru intensificarea legaturilor intre membrii asociatiei, se va organiza o intalnire cu jurnalistii inscrisi ca membri in nume individual in CRP, pentru a se identifica modalitatile de intarire a rolului si activitatii acestora in cadrul organizatiei.
In ceea ce priveste situatia societatilor publice de radio si televiziune, membrii CRP au decis ca aceste societati sa fie pastrate in asociatie, dar au stabilit sa monitorizeze cu atentie depolitizarea actului de numire a conducerilor acestor societati. In cadrul sedintei a fost ales presedintele CRP - Cristian Tudor Popescu, directorul cotidianului "Gindul".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.