Sediul unei societati de asigurari situata pe bulevardul Banu Manta din Capitala a fost jefuit, autorii fiind identificati si retinuti la scurt timp de politistii bucuresteni. Florin N., zis "Tarcan", in varsta de 25 de ani, Petrica M., zis "Pedro",
Sediul unei societati de asigurari situata pe bulevardul Banu Manta din Capitala a fost jefuit, autorii fiind identificati si retinuti la scurt timp de politistii bucuresteni. Florin N., zis "Tarcan", in varsta de 25 de ani, Petrica M., zis "Pedro", de 21 de ani, impreuna cu Mircea C. si Gabriel P., au patruns prin efractie in sediul societatii de asigurari. Pentru ca unul dintre ei era angajat al societatii, cei patru nu au intampinat dificultati in actiunea lor. Avand in vedere ca unul dintre hoti lucra in locul pe care-l jefuia, este posibil ca fapta sa fi fost premeditata. Cei patru au furat o casa de bani in care se aflau 320 de milioane de lei.
In prima faza, ei au incercat sa sparga casa de bani, dar pentru ca nu au reusit, au hotarat sa plece cu ea. La plecare, hotii au incendiat birourile si mobilierul, pentru a nu lasa urme si pentru a nu fi identificati de politisti. Au incarcat casa de bani intr-un Opel, dar, pentru ca nu mai era loc, unul dintre ei a ramas pe jos. La scurt timp, politistii Sectiei 4 i-au identificat si retinut pe autorii furtului.
Seiful aruncat in Dambovita
In fata anchetatorilor, acestia au declarat ca au aruncat casa de bani in Dambovita, in zona Glina. Din cele 320 de milioane de lei furate, s-au recuperat doar 170 de milioane, restul banilor fiind cheltuiti de cei patru. De asemenea, ei sustin ca nu au dat foc mobilierului si ca focul s-a iscat din cauza unor cabluri care au facut scurt-circuit in momentul in care au taiat alarma. Pe numele lui Gabriel P. a fost emis un mandat de arestare pentru 29 de zile, Florin N. si Petrica M. au primit interdictia de a parasi Capitala, iar Mircea C. este cercetat in stare de libertate. Toti patru sunt acuzati de furt calificat si distrugere. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.