Fostul presedinte Ion Iliescu i-a cerut ieri lui Traian Basescu sa convoace de urgenta CSAT si sa declare stare de necesitate in zonele calamitate. in plus, Iliescu sugereaza presedintelui sa intervina pentru solutionarea crizei politice atata vreme
Fostul presedinte Ion Iliescu i-a cerut ieri lui Traian Basescu sa convoace de urgenta CSAT si sa declare stare de necesitate in zonele calamitate. in plus, Iliescu sugereaza presedintelui sa intervina pentru solutionarea crizei politice atata vreme cat tara se afla sub ape. Dupa o indelungata absenta din viata publica si de partid, Ion Iliescu a revenit ieri in prim-plan cu o declaratie soc, menita sa solutioneze spinoasa problema a anticipatelor: primul-ministru trebuie sa renunte la anuntata sa demisie, in timp ce presedintele trebuie sa declare stare de necesitate. Ridicarea alarmei, potrivit Constitutiei, este o situatie speciala pe durata careia Guvernul nu isi poate da demisia, Parlamentul nu se poate dizolva si, in consecinta, nu se pot desfasura alegeri anticipate. intamplator sau nu, aceasta solutie a fost avansata de Iliescu cu doar cateva ore inainte ca Presedintia sa convoace la Cotroceni toti actorii dramei "Curtea Constitutionala versus ADA" . Surse din Coalitie, care anuntau la primele ore ale zilei de ieri ca Traian Basescu incearca o mediere pentru a evita anticipatele, nu exclud o intelegere pe care acesta ar fi facut-o cu Ion Iliescu, ambii avand de castigat in imagine.



Basescu vrea rezolvata criza politica

Traian Basescu a declarat, in deschiderea reuniunii cu liderii politici, ca i s-a parut esential ca in urma analizei hotararii Curtii Constitutionale publicata in Monitorul Oficial sa isi exercite atributiile constitutionale de mediere, plecand de la premisa ca pachetul legislativ viza un proces de accelerare a reformei justitiei, care reprezinta o prioritate a Guvernului.
"Punctul meu de vedere, pe care il exprim, este ca se pot gasi solutii daca exista vointa politica. Din punctul meu de vedere, Curtea Constitutionala in atributiunile ei este o institutie care nu face parte din puterea judecatoreasca. in acelasi timp, este foarte clar ca nimeni nu poate discuta hotararile Curtii Constitutionale", a spus presedintele Traian Basescu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.