Bolnavii alearga de aproape doua saptamani buimaci cu retetele in mana de la o farmacie la alta. Medicamente pentru boli cronice importante nu au mai fost eliberate sub regim gratuit si compensat. Aproape toate farmaciile din tara si-au terminat plaf
Bolnavii alearga de aproape doua saptamani buimaci cu retetele in mana de la o farmacie la alta. Medicamente pentru boli cronice importante nu au mai fost eliberate sub regim gratuit si compensat. Aproape toate farmaciile din tara si-au terminat plafoanele, iar semnarea cu Casele de Asigurari a actelor aditionale pentru noile sume eliberate a intarziat. "E o adevarata nebunie. S-a intarziat nepermis de mult incheierea acestor acte aditionale. si numai asa farmaciile pot in continuare sa dea compensate si gratuite. La Bucuresti se semneaza abia maine (n.r. azi) si mai sunt judete unde trebuie reglementata situatia", ne-a declarat Dumitru Lupuleasa, presedintele Colegiului Medicilor. Astfel, din aceasta saptamana, ar trebui practic ca bolnavii sa-si poata face rost din nou de medicamente. Au fost eliberate fonduri in valoare de 1.200 miliarde lei vechi, care vor ajunge farmaciilor timp de o luna.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.