Omar Hayssam poate fi numit cu usurinta cel mai controversat personaj al momentului. Are patru dosare penale "grele", un proces abia inceput si trei mandate de arestare. Aflat intr-o celula a Directiei Cercetari Penale, sirianul are parte de sprijinu
Omar Hayssam poate fi numit cu usurinta cel mai controversat personaj al momentului. Are patru dosare penale "grele", un proces abia inceput si trei mandate de arestare. Aflat intr-o celula a Directiei Cercetari Penale, sirianul are parte de sprijinul numeroasei lui familii. Sotia romanca si cei sapte copii care locuiesc intr-o luxoasa vila din Baneasa l-au vizitat pe Hayssam dupa gratiile care-l tin departe de confortul de acasa. in arestul Directiei Cercetari Penale, Omar Hayssam imparte celula cu alti doi barbati. Firesc, Hayssam nu are in arest conditiile de acasa. Dar nici nu se plange. Primeste carti, reviste, ziare si asculta posturile de radio, iar pentru asta foloseste casti ca sa nu-i deranjeze pe colegii lui de camera. Sirianul tine legatura cu familia lui si i s-a permis sa-si vada toti copiii o data. Acestia - sapte la numar - au fost adusi la sediul Directiei Cercetari Penale cu un microbuz. Cel mai mare dintre copii are 14 ani.
Dar ceea ce-l face pe Omar Hayssam un arestat caruia trebuie sa i se acorde o atentie speciala este, cu siguranta, starea acestuia de sanatate. Nu o data sirianul s-a plans ca este grav bolnav si a spus ca are acte medicale doveditoare. De altfel, la scurt timp dupa ce a anuntat ca a fost contactat de rapitorii jurnalistilor, el s-a internat. Au urmat mai multe declaratii pe care le-a facut de pe patul de spital. Documentele pe care Hayssam le-ar avea de la doctori din trei tari - Siria, Marea Britanie si Romania - arata ca afaceristul sufera de schizofrenie. Prin urmare, el trebuie sa urmeze un tratament special. Familia ii trimite lui Hayssam in arest medicamentele de care acesta are nevoie. si, vor-nu vor, anchetatorii sunt nevoiti sa-l audieze pe sirian in anumite momente, in functie de ora la care acesta isi ia medicamentele care ii dau se pare o stare de somnolenta, de moleseala. Mai precis, cu Hayssam se poate sta de vorba cu cateva ore inainte ca acestuia sa-i fie administrat tratamentul medicamentos.
Ieri, aparatorul sirianului, avocatul Viorel Spanu, a reusit sa rezolve o problema a lui Omar. Sirianul se plangea ca nu are dreptul sa aiba un pix cu care sa-si ia notite ori sa completeze cererea pentru vizite. Avocatul Spanu a trebuit sa faca o solicitare scrisa in acest sens, iar anchetatorii s-au induplecat si i-au dat sirianului "dreptul la pix".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.