Mandatul de arestare emis pe numele omului de afaceri romano-sirian Omar Hayssam in dosarul Volvo, in care acesta este acuzat de inselaciune si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, a fost prelungit ieri cu inca 20 de zile. Parchetul Inaltei
Mandatul de arestare emis pe numele omului de afaceri romano-sirian Omar Hayssam in dosarul Volvo, in care acesta este acuzat de inselaciune si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, a fost prelungit ieri cu inca 20 de zile. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie solicitase Tribunalului Bucuresti, in urma cu doua zile, prelungirea mandatului de arestare a lui Hayssam in dosarul Volvo, intrucat aceasta masura expira in 14 iulie. Totodata, procurorii au mai sustinut ca Omar Hayssam a incercat sa influenteze un martor, Mihai Precupetu. Referindu-se la acest aspect, avocatii sirianului au declarat ca Hayssam nu s-a mai intalnit de trei ani cu Precupetu. De altfel, avocatii au afirmat ca afacerea cu Mihai Precupetu nu a avut-o clientul lor, ci fratele acestuia - Mohamad Omar, Mohaman Munaf si alti cetateni arabi, care nu au fost audiati in dosar.
In acelasi timp, avocatii sirianului au solicitat sa se respinga cererea Parchetului, aratand ca aceleasi motive pentru prelungirea mandatului au fost invocate si in celelalte solicitari similare ale procurorilor, ultima dintre ele fiind admisa, in 28 iunie, doar pentru zece zile.
Pe de alta parte, apararea a aratat ca in dosar se vorbeste despre o afacere cu autoturisme Hyunday - nu Volvo - si ca lui Hayssam nu i s-a adus la cunostinta invinuirea. Totodata, avocatii lui Omar au reclamat ca, din 7 aprilie, sirianul nu a mai fost audiat in acest dosar, in conditiile in care el a fost arestat in caz cu o zi inaintea acestei date.
In acelasi timp, aparatorii au mai invocat existenta a doua societati din Siria care au achizitionat masinile Volvo, prin intermediul firmei Carmina, in care acesta nu detinea nici o functie si nici vreo responsabilitate. Astfel, avocatii au cerut o comisie rogatorie si, respectiv, relatii de la cetatenii arabi care ar fi beneficiari ai autovehiculelor. De altfel, din 17 mai, avocatii lui Hayssam au facut o cerere de probatoriu - invocandu-se Conventia de asistenta juridica dintre Romania si Siria - pentru a se obtine informatii despre acest caz, solicitare careia Parchetul nu i-a dat curs, pana in momentul de fata.
Cu pixul in arest
Altfel, Omar Hayssam a obtinut ieri, potrivit Mediafax, de la anchetatorii dosarului ce priveste rapirea jurnalistilor romani la Bagdad, o aprobare pentru a avea un pix in arest. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a aprobat cererile formulate de aparatorii sirianului pentru ca Omar sa aiba dreptul la un pix si la un pachet de mancare pentru diabetici. Dupa cum se stie, regulamentele din penitenciare prevad ca detinutii nu pot sa aiba asupra lor obiecte ascutite. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.