Factura la intretinere a abonatilor la sistemul centralizat de apa calda si caldura ar putea ajunge la 70 la suta din pretul facturii. Motivul? RADET considera ca abonamentul va fi necesar pentru realizarea investitiilor, dar si pentru intretinerea s
Factura la intretinere a abonatilor la sistemul centralizat de apa calda si caldura ar putea ajunge la 70 la suta din pretul facturii. Motivul? RADET considera ca abonamentul va fi necesar pentru realizarea investitiilor, dar si pentru intretinerea sistemului, indeosebi pe timpul verii.
Potrivit unor surse din RADET, clientii vor semna un contract care va avea o componenta fixa a tarifului si una variabila, care inseamna consumul in sine. Aceasta practica se pare ca va permite RADET sa aiba bani si pe timpul verii, cand este furnizata doar apa calda fara caldura.
Deloc imbucurator pentru consumatori este faptul ca aceasta componenta fixa poate sa ajunga pana la 70 la suta din pretul energiei termice inscris in factura. Marius Nita, vicepresedintele "Cartelului Alfa", este de parere ca in urma unei asemenea masuri, RADET se va confrunta cu un val masiv de debransari, pentru ca vor exista oameni care nu vor putea plati.
"Nu este de acord ca cetatenii sa scoata din buzunar bani pentru investitiile RADET-ului. Manevra nu poate fi valabila pentru ca nu exista o piata liberalizata a energiei termice. Pretul gigacaloriei nu este real, ci subvetionat. Adica eu nu primesc energie termica pe timpul verii, dar platesc in avans pentru investitiile RADET? Nu sunt de acord. E problema regiei de unde gaseste bani pentru asa ceva", a spus vicepresedintele Nita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.