Prima sedinta de tranzactionare a saptamanii in curs a inceput cu o crestere generala a indicilor bursieri, gratie actiunilor petroliere si unei usoare reveniri la titlurile SIF-urilor. De asemenea, valoarea totala a tranzactiilor a fost destul de ri
Prima sedinta de tranzactionare a saptamanii in curs a inceput cu o crestere generala a indicilor bursieri, gratie actiunilor petroliere si unei usoare reveniri la titlurile SIF-urilor. De asemenea, valoarea totala a tranzactiilor a fost destul de ridicata fata de media zilnica din ultima perioada, cifrandu-se in sedinta de ieri la peste 14 milioane RON. Indicele BET a castigat, ieri, 1,37 la suta, iar BET-C, cu o variatie mai mica, de 0,53 la suta, depasita de cea inregistrata de SIF-uri, de 0,97 la suta. SNP Petrom si-a continuat evolutia buna si a continuat sa fie cel mai tranzactionat emitent de pe piata, cu un rulaj de peste 6 milioane RON, adica aproape 50 la suta din lichiditatea totala. Cursul SNP Petrom a consemnat o crestere semnificativa, de 4,65 la suta, atingand pragul psihologic de 0,4500 RON pe actiune. A doua in topul celor mai tranzactionati emitenti a fost Banca Comerciala Carpatica, cu o lichiditate de 1,9 milioane RON si o cotatie de 0,4450 RON, in crestere cu 0,23 la suta. Sectorul SIF-urilor, puternic afectat saptamana trecuta, si-a revenit, ieri, cu SIF Oltenia in fruntea aprecierilor. Cotatia acestui emitent a castigat 1,65 la suta pana la valoarea de 1,2300 RON pe actiune. SIF Moldova s-a apreciat, la randul sau, cu o variatie destul de buna, de 0,99 la suta pana la 1,0200 RON pe actiune. De altfel, cu exceptia SIF Moldova, toate societatile de investitii financiare au inchis la preturile maxime inregistrate in sedinta de ieri. Titlurile Rompetrol Rafinare Constanta au avut si in sedinta de ieri o evolutie buna, castigand 0,88 la suta si inchizand la 0,0805 RON pe actiune. De altfel, in a doua parte a sedintei de tranzactionare, in piata au inceput sa apara ordine mai mari de cumparare pentru titlurile SNP Petrom, conturandu-se o usoara presiune din aceasta zona.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.