Un antrenor roman ar putea ajunge dupa ani buni sa conduca o nationala la Campionatul Mondial: Mihai Stoichita! Fostul antrenor al Otelului, care a demisionat sambata de la carma galatenilor, ar putea prelua nationala statului Kuweit. Mihai Stoichita
Un antrenor roman ar putea ajunge dupa ani buni sa conduca o nationala la Campionatul Mondial: Mihai Stoichita! Fostul antrenor al Otelului, care a demisionat sambata de la carma galatenilor, ar putea prelua nationala statului Kuweit. Mihai Stoichita are cinci meciuri de disputat pentru a ajunge la Mondialele din Germania! Ieri dimineata, "Lippi" a plecat de pe Aeroportul "Henri Coanda" cu destinatia Kuweit City. El va semna un contract pe un an de zile, avand drept obiectiv calificarea echipei la CM din 2006, scop pentru indeplinirea caruia va avea o prima de 200.000 de dolari.
in disperare de cauza, federatia kuweitiana l-a demis pe slovenul Srecko Katanec de la carma nationalei asiatice. Aflata pe locul trei in grupa A finala, reprezentativa Kuweitului disputa la 17 august meciul decisiv pentru accederea in barajul pentru calificarea la Mondiale. Pe stadionul Pakhtakor din Taskent, Stoichita are doua variante impotriva gazdei Uzbekistan: victoria sau egalul, care ii asigura locul trei in grupa. Daca se va clasa pe pozitia a treia, Kuweitul va juca doua meciuri impotriva Bahreinului, la 2 si 7 septembrie. invingatoarea va juca un nou baraj cu locul patru din zona America de Nord, Centrala si Caraibe, lupta purtandu-se intre Guatemala, Trinidad Tobago si Panama. Abia apoi se va putea alatura Iranului, Japoniei, Arabiei Saudite si Coreei de Sud la turneul final.



Au fost la Mondiale o singura data

Un obisnuit al reprezentativelor exotice, tehnicianul a mai antrenat nationalele statelor Panama si Armenia, precum si formatia de club bulgara Litex Loveci.
Una din cele mai bogate tari din orientul apropiat, statul Kuweit e situat pe o mare de petrol. Bogatia tarii a fost afectata de razboiul cu Irak din 1990-1991, cand armata lui Saddam Hussein a incendiat o mare parte din sondele de pe teritoriul kuweitian. Fotbalul a fost reprezentat o singura data la Cupa Mondiala, in Spania, acum 23 ani. A ramas celebra faza cu printul kuweitian care, nemultumit de o decizie a arbitrilor in meciul cu Franta
(1-4), a intrat pe gazon sa protesteze, intentionand sa retraga echipa de
pe teren.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.