Ajunsi duminica la Split, componentii nationalei de Cupa Davis a Romaniei au inceput ieri antrenamentele in imensa sala care va gazdui la finele saptamanii partida din sferturile de finala ale Grupei Mondiale, contra echipei Croatiei. De ieri, lotul
Ajunsi duminica la Split, componentii nationalei de Cupa Davis a Romaniei au inceput ieri antrenamentele in imensa sala care va gazdui la finele saptamanii partida din sferturile de finala ale Grupei Mondiale, contra echipei Croatiei. De ieri, lotul "tricolor" e in efectiv complet, Razvan Sabau, semifinalist saptamana trecuta la Gstaad, alaturandu-li-se lui Andrei Pavel, Victor Hanescu, Gabriel Trifu si Horia Tecau. asa cum era de asteptat, primul antrenament a fost unul de acomodare cu suprafata de joc. Iar pentru ca respectiva sala este locul in care
s-a faurit legenda uneia din cele mai mari echipe de baschet din Europa, Jugoplastika Split, romanii nu puteau rata ocazia de a incinge o partida de baschet. De altfel, "Cneazul", mare amator al sportului cu mingea la cos, a avut chiar de patimit de pe urma acestui sport la inceputul anilor '90, atunci cand a suferit o entorsa la un picior in timpul unui astfel de meci.
in alta ordine de idei, ieri a fost dat publicitatii clasamentul mondial, cea mai spectaculoasa urcare avand-o Razvan Sabau. in ATP Entry el ocupa acum pozitia 79, cea mai buna din intreaga lui cariera, fiind al treilea roman in aceasta ierarhie, dupa Pavel (41) si Hanescu (56). in ceea ce priveste clasamentul ATP Race, care ia in calcul doar rezultatele obtinute de la 1 ianuarie, cel mai bine clasat e Victor Hanescu (35), acesta fiind urmat de Pavel (62) si Sabau (131).
Croatii stau ceva mai bine in clasamente decat romanii, in ATP Entry Ljubicic fiind al 19-lea, Mario Ancic al 32-lea, iar Ivo Karlovic al 73-lea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.