Ministerul Educatiei si Cercetarii si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au lansat concursul national pentru Bursa speciala "Guvernul Romaniei", editia 2005. Concursul este deschis tinerilor cu varsta de pana la 35 de ani care doresc
Ministerul Educatiei si Cercetarii si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au lansat concursul national pentru Bursa speciala "Guvernul Romaniei", editia 2005. Concursul este deschis tinerilor cu varsta de pana la 35 de ani care doresc sa-si continue studiile universitate sau post-universitare, de masterat sau doctorat la universitati de prestigiu din strainatate. Absolventilor acestui program li se garanteaza la intoarcerea in tara, dupa absolvirea studiilor, posturi de raspundere in administratia publica. In cadrul concursului, vor fi acordate burse in valoare de 1 milion de euro, iar data-limita pentru depunerea dosarelor de candidatura este 7 octombrie.
Programul, lansat in urma cu un an la initiativa Guvernului Romaniei si implementat de PNUD, a fost conceput in vederea profesionalizarii corpului functionarilor publici. Prima editie a concursului a fost lansata in octombrie anul trecut, cand au fost primite peste 900 de dosare. In urma procesului de evaluare, au fost selectati 46 de candidati calificati si 72 aflati pe lista de asteptare.
Castigatorii editiei 2004 vor pleca in aceasta toamna la studii in universitati de renume din Marea Britanie, Germania, Olanda, Franta, Norvegia, Suedia, Elvetia, Italia, Canada, Statele Unite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.