Comisiile juridice ale Parlamentului, reunite ieri in sedinta comuna au decis, la diferenta de un vot in favoarea PSD, sa elimine textele declarate neconstitutionale din pachetul legislativ privind reforma justitiei, pe care Guvernul si-a asumat rasp
Comisiile juridice ale Parlamentului, reunite ieri in sedinta comuna au decis, la diferenta de un vot in favoarea PSD, sa elimine textele declarate neconstitutionale din pachetul legislativ privind reforma justitiei, pe care Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului. In ciuda faptului ca alesii Coalitiei de guvernare ar fi putut sa impuna varianta Executivului, situatia s-a schimbat in favoarea PSD, care, ajutat de parlamentarii conservatori, a reusit sa treaca de comisie prevederile din lege modificate de Curtea Constitutionala. Micul act de tradare a conservatorilor nu a fost singurul impediment in calea votarii legii in forma dorita de Executiv. Parlamentarii liberali nu s-au inghesuit nici ei sa participe la sedintele comisiei. Absenta deputatilor Dragos Ujeniuc si Gabriel Zamfir si a senatorului Nicolae Vlad Popa a fost de ajuns pentru ca raportul de forte sa se schimbe in favoarea PSD si a aliatilor sai de conjunctura, conservatorii lui Dan Voiculescu. Disperat ca modificarile Curtii Constitutionale trec de Comisia Juridica pe banda rulanta si, mai ales, agasat de ironiile scolarilor de serviciu, Victor Ponta si Serban Nicolae, democratul Daniel Buda a inceput sa butoneze frenetic telefonul in incercarea de a-i aduce la vot pe chiulangii. Pentru acest scop nobil, Buda chiar s-a dezbracat putin de caracter: "Aduceti-i, ma, la vot...f...-i mama ma-sii. Nicolaescu sa-i trimita dracu' incoace". Absentii nu s-au prezentat insa, iar tinerele sperante pesediste, Ponta si Nicolae si-au continuat chicotelile malitioase: "Ce unitate de masura vreti? Bocul...si Basescu cati boci are?". In plina sedinta de comisie jurdica Serban Nicolae a inventat chiar si un banc, gustat insa doar de prietenul sau Victor Ponta: "Stii care e diferenta dintre Iliescu si Boc?", l-a intrebat el retoric pe Daniel Buda. "Iliescu", a raspuns amuzat tot Serban Nicolae. In general, lumea s-a distrat la reauniunea comisiilor juridice.
Revenind la fondul intalnirii de ieri, conform singurului amendament la legea CSM, formulat de deputatul PC Sergiu Andon, numai presedintele si vicepresedintele CSM nu vor putea desfasura, in perioada mandatului, activitatea de judecator sau procuror. In varianta Guvernului, interdictia era prevazuta pentru toti membrii CSM. La finalul sedintei, senatorul PC Gavrila Vasilescu a explicat de ce au crezut conservatorii de cuviinta sa voteze alaturi de PSD si PRM. "Suntem intr-o coalitie, dar nu am jurat coalitiei ca incalc Constitutia", a explicat Vasilescu, adaugand ca decizia Curtii Constitutionale trebuia respectata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.