Societatea Mechel Targoviste va imprumuta de la actionarul sau majoritar, Mechel Trading AG Elvetia, suma de 16,5 milioane de dolari, credit care va fi convertit in actiuni, pentru realizarea unor obligatii asumate la privatizarea combinatului, infor
Societatea Mechel Targoviste va imprumuta de la actionarul sau majoritar, Mechel Trading AG Elvetia, suma de 16,5 milioane de dolari, credit care va fi convertit in actiuni, pentru realizarea unor obligatii asumate la privatizarea combinatului, informeaza un raport remis Bursei de Valori Bucuresti.
Prima transa, care se ridica la 5,9 milioane de dolari, va fi acordata pana la 10 august. Cea mai mare parte din aceasta suma, 3,2 milioane de dolari, este alocata investitiilor tehnologice, in timp ce diferenta va fi utilizata pentru investitii care vizeaza protejarea mediului.
Pana in luna august a anului viitor, combinatul siderurgic din Targoviste va primi alte 7,3 milioane de dolari din acest imprumut, urmand ca 4,3 milioane de dolari sa fie alocate investitiilor tehnologice si restul celor de mediu.
Ultima transa va fi acordata de actionarul majoritar pana la 10 august 2007, cand 3,3 milioane de dolari vor fi repartizati investitiilor tehnologice.
Sumele acordate sub forma de imprumut vor fi convertite in actiuni prin majorarea capitalului social, in conformitate cu prevederile contractului de privatizare, pana la 20 august 2013, la cererea imprumutatorului.
Mechel Trading AG detine 81,5% din combinat.
Combinatul a fost preluat in 2002 de firma elvetiana Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel pentru activitatile din afara Elvetiei. In Romania, grupul mai detine si societatea Mechel Campia Turzii (fosta Industria Sarmei).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.