A doua saptamana din iulie a debutat cu aprecierea monedei nationale atat fata de cea europeana, cat si de cea americana.
Cursul monedei unice a coborat ieri de la 3,5877 la 3,5792 lei, aceasta apropiindu-se tot mai mult de pragul suport de la
A doua saptamana din iulie a debutat cu aprecierea monedei nationale atat fata de cea europeana, cat si de cea americana.
Cursul monedei unice a coborat ieri de la 3,5877 la 3,5792 lei, aceasta apropiindu-se tot mai mult de pragul suport de la 3,55 lei. Aceasta evolutie se pare ca are permisiunea BNR, care inca nu a anuntat noua sa tinta de inflatie pentru acest an. Aprecierea leului ar permite un control mai usor al evolutiei preturilor. Ramane insa intrebarea daca banca centrala va permite o scadere sub pragul de 3,55 lei. Reamintim ca la inceputul anului euro a coborat chiar sub pragul de 3,5 lei.
Dolarul a revenit ieri sub pragul de 3 lei, scazand de la 3,0117 la 2,9804 lei, sub efectul evolutiei paritatii euro/dolar.
Pe pietele internationale se observa o schimbare a evolutiei monedei americane, care a pierdut din viteza, dupa ce a atins acum o saptamana un minim al ultimelor 14 luni, de 1,1868 dolari/euro.
Ieri, euro a revenit peste pragul de 1,20 dolari, urcand pe pietele asiatice si europene pana la 1,2027 dolari, investitorii aflandu-se inca, in opinia analistilor, sub efectul datelor usor negative prezentate de Departamentul american al muncii in privinta crearii de noi locuri de munca.
Opinia aproape generala privind aprecierea monedei unice este ca actuala evolutie este temporara, datorita faptului ca economia europeana este mult mai slaba decat americana, la care se adauga incertitudinile politice din euro-zona.
Pentru zilele urmatoare se asteapta publicarea deficitul comercial american. O crestere a acestuia ar putea stabiliza euro peste pragul de 1,20 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.