Legea electorala va fi modificata prin ordonanta de urgenta. Potrivit deputatului Partidului Conservator Daniela Popa, citat de Rompres, modificarile au in vedere preintampinarea catorva dintre cele mai importante probleme cu care ne-am confruntat la
Legea electorala va fi modificata prin ordonanta de urgenta. Potrivit deputatului Partidului Conservator Daniela Popa, citat de Rompres, modificarile au in vedere preintampinarea catorva dintre cele mai importante probleme cu care ne-am confruntat la ultimele alegeri. Se are in vedere introducerea obligativitatii folosirii cartii de alegator, cresterea numarului de sectii de vot pentru romanii aflati in strainatate, reducerea perioadei de campanie electorala de la 30 de zile la doua saptamani, introducerea unor reguli stricte privind derularea campaniei electorale prin intermediul audiovizualului.
O alta propunere refuzata a fost coborarea pragului electoral de la 5% la 4%, ceruta de UDMR.
De asemenea, reprezentantii coalitiei guvernamentale sustin, tot prin ordonanta de urgenta, extinderea atributiilor Executivului interimar la problemele ce tin de integrarea Romaniei in UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.