Un bucurestean a suferit arsuri grave dupa ce si-a dat foc, ieri la pranz, in Piata Victoriei, intr-un ultim gest disperat de a-si recupera copilul, despre care sustine ca, desi i-a fost incredintat de instanta, a fost rapit de mama, cu care se afla

Un bucurestean a suferit arsuri grave dupa ce si-a dat foc, ieri la pranz, in Piata Victoriei, intr-un ultim gest disperat de a-si recupera copilul, despre care sustine ca, desi i-a fost incredintat de instanta, a fost rapit de mama, cu care se afla in Spania.
Grosu Vasilica Iulian a sustinut ca a depus peste 60 de memorii, atat la Ministerul de Afaceri Externe, la Ministerul de Justitie, la Ministerul Administratiei si Internelor, cat si la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului, dar ca nimeni nu a vrut sa-l ajute. Barbatul purta o pancarta in care solicita presedintelui Traian Basescu sa intervina in sprijinul "unui copil roman, al unui tata disperat, al unei familii distruse".
In jurul orei 11.45, protestatarul si-a exprimat speranta ca isi va putea strange copilul in brate, cu pretul arsurilor pe care le va suferi.
Aflat in mijlocul Pietei Victoria, barbatul s-a stropit cu un lichid inflamabil, dupa care si-a dat foc. Flacarile au fost stinse de politisti, apoi barbatul a fost luat de una dintre cele doua ambulante sosite la fata locului.

Risc vital major

Directorul Spitalului de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti, Ileana Carmen Boiangiu, unde a ajuns barbatul, a declarat pentru Mediafax ca acesta are arsuri pe aproape jumatate din suprafata corpului, respectiv pe membre, fese si un sfert din spate. "Exista un risc vital major", a adaugat directorul. La ora transmiterii stirii, pacientului i se curatau plagile, dupa care medicii vor constata ce interventii se impun in zilele urmatoare.
Iulian Grosu, tatal unui baiat de sapte ani, a mai protestat la data de 3 mai, timp de cateva ore, in fata sediului Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului.
Atunci, Vasilica Iulian Grosu a declarat ca Judecatoria sectorului 5 Bucuresti i-a incredintat copilul, printr-o sentinta definitiva, in septembrie 2003, care o obliga pe mama baiatului la plata unei pensii alimentare. In februarie anul viitor, mama a plecat la cules de capsuni, in Spania, barbatul si copilul ajungand si ei in aceeasi tara, nu dupa mult timp.
Grosu sustinea ca mama copilului - care ii fusese concubina, ei nefiind casatoriti - l-a reclamat politistilor spanioli pentru o presupusa agresiune, in urma plangerii el fiind arestat.
Intre timp, justitia spaniola a atribuit mamei copilul, contrar hotararii emise de instanta din Romania, sustine Grosu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.