Dinel Staicu are din ce in ce mai multe probleme cu legea. Controversatului om de afaceri craiovean risca sa i se aduca si alte invinuiri in dosarul referitor la fraudarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR). Paradoxal sau nu, spun surse judicia
Dinel Staicu are din ce in ce mai multe probleme cu legea. Controversatului om de afaceri craiovean risca sa i se aduca si alte invinuiri in dosarul referitor la fraudarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR). Paradoxal sau nu, spun surse judiciare, tomai documentele pe care le-a adus in apararea sa vor fi cele care il infunda.
Ieri, Staicu a ajuns la Parchetul National Anticoruptie pentru audieri, dupa ce fusese citat de mai multe ori si nu binevoise sa apara in fata procurorilor. Ieri, lui Dinel Staicu i-a fost prezentat raportul expertizei financiare.
Unele surse ne-au declarat ca ar exista posibilitatea sa se extinda urmarirea penala, adica sa i se aduca si alte capete de acuzare. Dupa interogatoriu, vizibil iritat ca a fost pus pe drumuri, Staicu l-a pus la punct pe procurorul care l-a anchetat: "Pe mine nu ma mai chemati la PNA, ne vedem in instanta", ne-au precizat surse judiciare.
De precizat ca procurorii l-au chemat la PNA tocmai pentru a se apara. Mai exact, Dinel ar fi stiut care este stadiul anchetei si si-ar fi putut pregati din timp probe in favoarea sa. In acest dosar au mai fost pusi sub invinuire si audiati alti trei functionari ai Sucursalei Bucuresti a BIR, acuzati de acordare nelegala a creditelor catre societatile lui Dinel Staicu.
La data de 12 octombrie 2004, Staicu a fost acuzat oficial in legatura cu modul de obtinere si utilizare a unor credite in valoare de 444 miliarde de lei de la cele noua sucursale BIR, existand indicii, inclusiv din documentele intocmite de Cooperativa de Credit Rich Bank (unde era actionar majoritar), ca firmele sale "nu au avut nici macar intentia restituirii catre BIR SA a sumelor incasate din debite".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.